Norling: Vi kunde tyvärr inte hålla uppe skärpan

Publicerad 08 augusti 2013

MFF-Swansea slutade 0-0. Trots en bra insats av MFF hade Norling gärna sett mer.

Det märktes en viss frustration hos MFFs tränare Rikard Norling på presskonferensen efter matchen:

– Vi började riktigt bra, säger Rikard Norling. Vi hade en kraft i vårt spel och vi kände verkligen att vi tryckte tillbaka dem. Pawel hade ett skott utanför stolpen. Synd att han inte fick sätta den. Men sen kom vi ur den rytmen, gjorde några misstag, fick jaga boll och sen kom vi inte riktigt tillbaka till den nivån.

Rikard Norling tog tillfället att släppa fram de unga spelarna Pawel Cibicki och Erdal Rakip. Men inte bara för att spara krafter till matchen mot AIK.

– Erdal har sett riktigt bra ut på träning. då vill vi också ge honom chansen att spela, förklarar Norling. Samma sak med Pawel. Jag vill gärna få en större konkurrens i anfallet och ville på det här viset få igång honom lite mer. Jag tycker båda två löste det bra, synd på Pawels skott som sagt.

0-0 innebar att Europaäventyret är över för denna säsongen. Många kommer nog ända minnas året med glädje – eller fasa om man råkar hålla på Hibernian. Det mötet slutade i 9-0 vilket Rikard också påpekade när han fick frågan under presskonferensen varför han trodde att de svenska lagen (Elfsborg, Häcken och Gefle) bara gjort ett mål tillsammans under den tredje omgången.

På söndag väntar nästa utmaning i form av AIK och Rikard Norling ser redan fram emot matchen:

– Det känns som att vi fortfarande är inne i den fina matchrytmen. Nu fick vi vila några spelare som mår bra av det. Simon Thern kan kanske vara aktuell till söndag och Tikis fot blir också bättre av att inte fått för stor belastning idag.

Det är redan över 13500 biljetter sålda och mycket talar för att det blir en riktig publikfest. AIK ligger på samma poäng som Malmö FF men har sämre målskillnad. En riktig toppmatch alltså. Vill du uppleva matchen på plats köper du enklast din biljett på ticnet.se.