Norling: Vi fick inte riktigt till det

Publicerad 23 juni 2011

Efter 0-0 mot Gefle uttryckte Rikard Norling beundran för sina spelare, men konstaterade också att det där sista saknades för att vinna matchen.

Rikard Norling har nu även – efter två förluster och en seger – inhämtat ett oavgjort resultat som tränare för Malmö FF. Torsdagens hemmamatch mot Gefle IF slutade mållös, 0-0, trots en hel del bra målchanser för båda lagen.

– Jag hoppas jag slipper se rubriken om Gefle IF:s mur framför mål och att det var den som gav 0-0; låt oss slippa den klyschan den här gången. Det här var en bra match mellan två bra lag, och det blev oavgjort.

Sa Gefle-tränaren Per Olsson på en gång bedjande och skämtande på presskonferensen efter matchen. Nå, nu uppstår sällan klyschor helt ur tomma luften (och verkligen inte så i Gefle IF:s fall) men just den här gången var klyschan i fråga faktiskt inte befogad.

Vilket också MFF-tränaren höll med om.
– Gefle bjuder upp till spel. Det är vi som inte riktigt får till det som vi vill. Vi får inte riktigt ordning på bollen och på benen i kombinationerna, sa Rikard Norling.
– När vi väl får igång kombinationsspelet kring och i deras linjer, när vi närmar oss straffområdet, så är vi på väg, men inte riktigt… Det finns också vissa situationer i matchen där vi inte får vissa viktiga passningar till rätt adress.

Trots en del målchanser, många bra anfall och stunder av spelövertag förmådde MFF inte pressa bollen över mållinjen. Samtidigt som det inte ska undanhållas att Gefle hade sina möjligheter att spräcka sin nilla. Matchtiden rann iväg snabbt i andra halvlek, och i dess slutskede hade MFF av ett mycket förklarligt skäl svårt att få till den där riktiga slutpressen.
– Vi ville forcera i slutet av andra, men när Amin inte kunde fullfölja matchen och jag tyvärr olyckligt gjort alla tre bytena – och delvis tagit en liten chansning – så gick det inte. Just när Agon Mehmeti kom in lyfte vi oss, och likadant när Ivo kom in, men sedan försvann det, sa Rikard Norling.

Och sammanfattade:
– Jag förstår besvikelsen från publiken. Vi måste sträva efter att vinna en sån här match.
Men jag måste samtidigt säga att jag är full av beundran för spelarna, med tanke på att vi har en mycket tät matchning nu. De kämpade och slet in i det absolut sista.

Tobias Christoffersson