Norling: ”Oerhört starkt av spelarna”

Publicerad 23 oktober 2011

Några kommentarer av Rikard Norling och Pontus Jansson efter segern över Örebro.

Fem matcher på elva dagar. Nu är de spelade. Resultat: fyra segrar i Allsvenskan och en förlust i Europa League. Belöning: allsvenskt brons.

Hemsidan nådde en glad men trött MFF-tränare i spelarbussen väg söderut och från Örebro, och fick i korthet ett par kommentarer till 2-1-segern över Örebro.

– Oerhört starkt av spelarna. Med tanke på det spelschema vi har haft, med tanke på det tunga resultatet i Europa League i torsdags och med tanke på att vi fick ett mål emot oss direkt i början av andra halvlek, säger Rikard Norling.

Efter en mållös och ganska seg första halvlek, inte minst av MFF, tog Örebro ledningen två minuter in i andra. Därefter gick MFF-spelet helt i stå, och en vändning av matchen kändes avlägsen.

Fram till 70-75 minuter såg det trögt ut; det var ett ganska tröttkört gäng på plan?
– Ja, det är klart att vi hade det vi hade i bagaget med oss in i matchen. Vi spelade inte med den frenesi som vi alla vill att vi ska, den kom först i slutet när våra ungdomar kom in; då fick vi farten i djupled som vi saknat dessförinnan.

Norling syftar på Tobias Malm och Simon Kroon, som bytte in på varsin kant kring 75 minuter. I samband med bytena gick Pontus Jansson upp på topp – och i 82:a minuten gav förändringarna effekt. Pontus fick fast i bollen efter en bra möjlighet för Daniel Larsson, vände runt och tryckte in den i nät till 1-1, ett resultat som med stor sannolikhet (Häcken hade behövt göra två mål till mot Kalmar) räckte till att befästa fjärdeplatsen.

– Det var oerhört skönt!
…sa Pontus Jansson själv efter matchen. I vilken Daniel Larsson på stopptid hann sätta 2-1 till MFF.

– Jag tycker det är en välförtjänt vinst. Vi började bra i först, sen kom vi in i en period då vi började slarva. Men vi rättade till i andra. Vi har en stabilitet nu, och vi har börjat vinna matcher igen i Allsvenskan. Nu har vi tre matcher kvar i Europa League, vi får se positivt på dem och göra vårt bästa.