Norling: ”En bra start”

Publicerad 17 oktober 2011

Det var en glad och lite utmattad Rikard Norling som efter segern över Syrianska gav sin syn inte bara på den matchen utan på det faktum att MFF vunnit tre segrar och nio poäng på fem dagar.
– Det känns bra. Vi har gjort en bra start. Om vi gör bra resultat mot Metalist och sen Örebro, då kan vi börja prata.

Rikard Norling om första halvlek:
– Första halvlek var inget vidare.

Dels på grund av att…:
– Vi hade lite positionella problem, som kan förklaras med att en del spelare låg i positioner som de inte är vana vid. Till exempel Axel Nilsson, som efter några justeringar gjorde det mycket bättre i andra halvlek, och kommer undan den här matchen inte bara med kramp utan med väl godkänt!

…och dels genom att:
– Sen, på ett mentalt plan individuellt…  ibland blir det inte som man vill som spelare, och då kan det vara lätt att misströsta. Där känner jag att laget som helhet måste vara starkare och hjälpa de individer som det gått troll i det för. Att vi sluter oss bakom som en enhet och hjälper till. Men det blev bättre i andra med det också.

Norling om Johan Dahlin:
– Vi släppte till några chanser i matchen som är förhållandevis öppna, men – nu har vi en Johan Dahlin i toppform. Och när han spelar så här finns det ingen allsvensk målvakt i som slår honom på fingrarna.

Och om allsvenske debutanten Filip Helander, 18, som gjorde sina första 90 A-lagsminuter:
– Filip gör en… förvånansvärt bra insats, måste jag säga. Att han var duktig visst jag, men att han var så pass bra… och gjorde ett så pass moget intryck tror jag imponerade på alla som tittade på matchen idag.

Norling om de tre segarna på fem dar:
– Vi har lyckats hålla energinivån. Vi har varit förhållandevis stabila i vårt spel, har inte släppt till så mycket… Det är en grund. Att vinna med 1-0 är också ett tecken på stabilitet. Alla tre segrarna är starka på sitt sätt. De tyder på en styrka i den här truppen som är något utöver det vanliga. Sen har vi spelat på hemmaplan med vår fantastiska publik, en stor fördel som gör det svårt för alla motståndare.

Om segarnas betydelse för torsdagens match mot Metalist Charkov:
– Det är alltid lättare att gå in i nästa match om man har vunnit, man behöver inte fundera så mycket. Och nu har vi vunnit tre på fem dar.  Då finns självförtroendet. Jag hoppas den här matchen har gett oss ett energifyllt fundament att stå på till den matchen, som vi måste vinna. Vi behöver göra en toppinsats mot Metalist.

Om hur det känns att ha klarat av de tre matcherna på fem dar med maximal utdelning:
– Det känns bra. Vi har gjort en bra start på de första av de här fem matcherna. Om vi gör bra resultat mot Metalist och sen Örebro, då kan vi börja prata.

Tobias Christoffersson