Norling efter matchen: ”Inte tillräckligt bra”

Publicerad 18 september 2011

Rikard Norling var inte nöjd med sin och sitt lags insats efter 1-1 mot TFF hemma på Swedbank Stadion:
– Vi presterar inte på den nivå vi vill i första halvlek.

Övertag i spel. Övertag i chanser. Nick i ribban, segerboll i mål men målet ogiltigt då domaren hann blåsa frispark innan. MFF hade inte marginalerna på sin sida i hemmaderbyt mot TFF söndag eftermiddag-kväll, men i sina kommentarer efter matchen fokuserade MFF-tränare Norling mer på prestation än resultat och omständigheter.

– Ska jag sitta och prata om marginaler så känns det inte riktigt bra i kroppen. Och anledningen till det är att vi i första halvlek inte presterade på den nivå som vi vill. Vi har inte tillräckligt god närvaro fysiskt och mentalt. Det kunde ha gått vägen med här marginalerna också, men vi vill inte leva på dem. Inte på hemmaplan, med den ambition vi har; vi vill vinna mot Trelleborg, sa Rikard Norling.

– Det är i andra halvlek, när vi blev riktigt förbannade, som man ser vilka kvaliteter som finns i laget och bland spelarna. Och det är klart – det är något jag ska få ur dem från första till sista minut. När det istället blir kanske femton minuter är det inte tillräckligt bra.

Kritik och självkritik, men inte domarkritik. Domarens insats torde annars vara på mångas läppar i eftersnacket till matchen, framför allt efter den situation som inträffade i 83:e minuten när Jiloan Hamad kom fri till höger men knuffades ner, lyckades ta sig upp och chippa in bollen i mål – ett mål som inte blev giltigt då domaren hann blåsa av för frispark dessförinnan.

– Jag tror att han gärna hade fått något grässtrå i pipan som satt stopp för den avblåsningen… men så är det. Vi är inte tillräckligt bra själva idag för att kritisera domaren, sa Rikard Norling,

Han betonade att MFF borde ha förvaltat det tidiga ledningsmålet (1-0, i fjärde minuten, Daniel Larsson på straff) bättre:
– Vi får en jättebra start i matchen, men kan inte forcera vidare. Hade vi gjort ytterligare något mål är jag övertygad om att det kunnat rulla på riktigt bra till vår fördel. Så det är en stor besvikelse, naturligtvis.

Tobias Christoffersson