Norling efter matchen

Publicerad 24 augusti 2011

– Jag är stolt över spelarna och stolt över alla fans. Den här upplevelsen var egentligen fantastisk, men samtidigt, sett över två matcher, ena v de tuffaste förluster jag upplevt, sa Rikard Norling efter matchen.

Här följer några citat från MFF-tränarens kommentarer på presskonferensen efter 2-0-segern över Dinamo Zagreb på Swedbank Stadion – och 3-4-förlusten mot samma lag i play off till Champions League.

Norling om de minst sagt svåra förutsättningarna inför matchen, spela på 1-4-förlusten nere i Kroatien förra veckan:
– Vi skulle på förhand göra tre mål; gasa på framåt och hålla tillräcklig balans bakåt så att vi inte åkte på något baklängesmål. Jag tycker vi gjorde det. Och jag vet inte om det är jag som måste bli mer noga med min aftonbön framöver, för så nära kändes det som det var idag.
– Man såg redan på deras laguppställning att de hade valt en mer defensiv startelva, och det är ju den bästa signalen man kan få i mina kläder, att de redan från början tagit både ett och två steg bakåt när vi har ambitionen att göra det framåt.

Norling om sina spelares insats och sätt att ta sig an den stora utmaningen:
– Spelarna är jätteimponerande rent kvalitetsmässigt och rent mentalt; att de bjuder upptill det här.
Vi hade hoppats att vi skulle ha den här skickligheten och den här kraften. Vi går ut och kör… energin fanns där.
Sa Rikard Norling, och linkade sina spelare och deras inställning vid sårade lejon som fick upp vittringen.

Norling om några viktiga medarbetare:
– Vi har en fantastisk stab med fystränare och rehabteam som gör att spelarna kommer ut på startlinjen gång på gång, och har den här kraften som de visade idag.

Norling om Zagrebs möjligheter, Dusan Melicháreks insats och MFF:s slutforcering:
– De har några chanser, där Dusan håller dubbelmötet vid liv, så att vi kan forcera i slutet
Det är också starkt, att vi har kraften till det. Vi har ett par tre riktigt öppna chanser sista tio inklusive övertiden.

Norling om stolthet och upplevelse:
– Jag är stolt över spelarna och stolt över alla fans, som drev oss nästan hela vägen. Den här upplevelsen är egentligen fantastisk, men samtidigt en av de tuffaste förluster jag upplevt – sett över två matcher.

Norling om insatsen i matchen med tanke på att europaäventyret fortsätter, med Europa League:
– Vi får uppleva ytterligare matcher, inte på högsta, men nästan högsta nivå, och ur det perspektivet, om man nu ska rycka upp sig lite grann, så ger oss matchen ju en väldigt, väldigt positiv känsla. Att vi kan ha förhållandevis höga ambitioner i ett Europa League-gruppspel. Att lagen som kommer hit får hålla i hatten, att det blir en härlig känsla med vår publik.

Och så, sist men inte minst:
– Känslan av att vi kan köra skiten ur riktigt bra motstånd här, den känslan tar vi med oss!