Norling efter Drogheda United – MFF 0-0

Publicerad 05 juli 2013

På torsdagskvällen spelade Malmö FF sin första match i årets kval till Europa League. Det blev delad pott på Tallaght Stadium när både Drogheda United och Malmö FF gick av mållösa efter kvällens drabbning.

Inför matchen hade Rikard Norling varit noga att påpeka för spelarna att inte bjuda på några misstag då varje mål är av stor betydelse i dessa typer av dubbelmöte.

– Innan matchen sa jag till spelarna att gå in och vara solida och noggranna i sitt spel. Tyvärr blev det kankse så att de var lite väl försiktiga vilket gjorde att vi tappade lite i vårt offensiva flyt. Men detta är ett resultat som ger oss möjligheten att gå vidare om vi vinner på hemmaplan och det är egentligen det viktigaste. Det kvittar hur vi än hade spelat här idag så hade vi ändå inte kunnat gå vidare – vi måste alltid spela match nummer två. Vi vet att vi är starka på hemmaplan och nu gäller det bara för oss att inte bjuda dem på något, säger Rikard Norling.

Malmö FF var det laget som började bästa och under matchens första kvart var Drogheda United djupt tillbakapressade och hade svårt att komma över sin egen planhalva när Malmö FF snabbt förflyttade bollen inom laget. Därefter började hemmalaget äta sig in i matchen mer och mer samtidigt som MFF började bli lite mer stressade med bollen vilket resulterade i enkla misstag.

Tio minuter in på den andra halvleken kommer Simon Thern in på plan och han ser direkt till att lyfta upp spelet och ger laget den balans och lugn som saknades tidigare.

– Simon är väldigt rörlig – han kan springa från hörnflagga till hörnflagga – och sen är han oerhört kreativ när han får bollen. Drogheda hade väldigt svårt att få grepp om honom.

När Drogheda United fick en spelare utvisad med 10-15 minuter kvar att spela kunde Malmö FF lyfta upp laget ytterligare och hade ett par kvalificerade lägen för 0-1 men antingen var målvakten i vägen eller så bröt någon av försvararna.

– Med tanke på vår slutforcering så är det klart att man är lite besviken just nu. Men som jag sa innan, det viktigaste är vad som händer i match två och den har vi hemma på Stadion.

– På torsdag är det full fart framåt för oss och vi ska vinna den matchen. Inget snack. Vi ska vara solida och koncentrerade bakåt, men där finns ingenting att tveka på utan vi ska bara köra. Det är en sak att prata om ett motstånd men nu har vi fått känna på dem och det tar vi med oss till nästa match. Jag tror inte att de kommer göra några stora förändringar i sin taktik, snarare att de är än mer defensiva. Det gäller att inte ställa till det för sig på bortaplan och just därför har vi jättefina möjligheter att vinna på hemmaplan och vi kommer gå full kraft för att göra det.