Norling efter 0-0 mot BK Häcken

Publicerad 23 mars 2013

Malmö FF spelade idag 0-0 när BK Häcken kom på besök till Limhamns IP. Rikard Norling var nöjd med lagets prestation och ser nu fram emot den Allsvenska premiären.

Precis som förutspått så blev det en välspelad match när Malmö FF tog emot BK Häcken på Limhamns IP. MFF visade upp en fin defensiv där man, bortsett från några slarviga hemåtpassningar, inte gav BK Häcken något större utrymme att laborera på. Samma sak gällde bortalaget som snabbt var framme och störde Benjamin Fadi och Magnus Eriksson såfort de närmade sig straffområdet.

Matchen blev istället en stor mittfältskamp där Erik Friberg med sitt uppoffrande spel var MFF:s fältherre.Det var nöjda spelare som gick av planen efter 0-0 och kunde konstatera att båda lagen fått en bra genomkörare inför den Allsvenska premiären.

– Vi fick ett bra genrep där tempot och intensiteten var hög. Det var många spelare som flyttade fram sina positioner sett till vår konkurrenssituation. Vi möte ett bra motstånd och fick inga skador så över det hela var det ett bra genrep, Berättar Rikard Norling efter matchen.

Med en några spelare borta så fick en del nya spelare starta som inte startat förut. Blev det ett störmoment att inte kunna mönstra ett liknande lag som tidigare?
– Nej det tycker jag inte. I och med att vi fick tre matcher i Svenska cupen så kändes det som att behovet av ett korrekt genrep inte var lika viktigt. Samtidigt så vet man aldrig. Dagens lag kan vara det som startar i premiären för så bra är alla våra spelare.

Varför tror du att det blev 0-0 idag?
– Det var inte så jättemånga chanser idag. Vi möter ett bra lag idag som är duktiga på att försvara och även vi är bra defensivt.

Hur roligt är det inte att försäsongen nu är över och att Allsvenskan står runt hörnet?
Det är absolut underbart! Vi har inte längtat på ett sådant sätt att försäsongen har varit less, för det har den inte varit, utan den har varit bra och logisk. Därimot är det alltid underbart att starta serien.