Noah Eile inför mötet med sitt MFF

Publicerad 05 maj 2022 i Herr,Nyheter

Mjällby AIF har inlett den allsvenska säsongen med fyra segrar och fyra hållna nollor. En stor bidragande faktor till den starka defensiven är MFF-lånet Noa Eile. Mittbacken går nu en kamp mot klockan för att kunna spela mot sitt Malmö FF.

Noah Eile utgick med en huvudskada i Mjällbys senaste match. Nu hoppas han kunna spela på lördag när MFF-lånet möter just Malmö FF.

Sex omgångar in i Allsvenskan är Mjällby AIF en av säsongens stora överraskningar. Inför lördagens match på Eleda Stadion ligger laget från Listerlandet en poäng före Malmö FF i tabellen. MFF-lånet Noah Eile har startat samtliga matcher men förra omgången blev en kort historia. Ett spräckt ögonbryn tvingade mittbacken av planen redan efter 15 minuter.

– Ja fram tills då hade jag spelat 90 minuter varje match. Det var en olycklig situation där jag nickar ihop med en anfallare. Vi tog det säkra före det osäkra och jag klev av.

Hur mår du nu?

– Jag mår okej. Jag körde nästan fullt på dagens träning (läs onsdag), och jag har inte haft ont i huvudet eller känt mig yr.

Noah Eiles insatser i ett inledande starkt Mjällby har inte gått expertisen obemärkt förbi. Rakt in i startelvan har han varit starkt bidragande till att Mjällby hållit nollan i fyra av de sex första matcherna. 

– Visst har det känts bra. Jag har fått stort förtroende och känner att jag har hamnat i helt rätt miljö för mig i min utveckling. Jag är ju bolltrygg men måste jobba med att våga mer ute på planen.

Vad är det du vill bli modigare i?

– Jag vill väl tillföra mer i det offensiva spelet. Jag är ju rätt lång och ganska bra på huvudet så det vore kul att hänga in lite bollar på fasta situationer också.”Det var mäktigt att springa ut inför supportrarna”

Noah Eiles allsvenska debut kom i hemmamatchen mot Degerfors IF i augusti 2021.

Den 195 centimeter långa mittbacken debuterade i Allsvenskan för MFF i hemmamatchen mot Degerfors IF förra sommaren. Noah minns känslan:

– Det var mäktigt att springa ut inför supportrarna så det skulle vara väldigt tråkigt att missa matchen på lördag.

Noah Eile har varit MFF:are hela livet och tagit sig fram genom ungdomslagen.

– Jag försöker att hålla känslorna långt borta. Det är väl klart att det är en speciell situation för mig att komma till Malmö som motståndare, det har jag ju aldrig riktigt varit.

För sina insatser under våren belönades även Noah Eile med en plats i det svenska U21-landslaget.


”Sen vill jag hem till Malmö FF och ta en startplats.”

Listan på MFF-fostrade mittbackar som spelat sig hela vägen till en landslagsplats kan göras lång. Att Noah är uppvuxen i Bjärred gör att man snabbt lockas av att dra jämförelsen till en viss Patrik ”Bjärred” Andersson. Men Noah har en annan förebild.    

– Anel Ahmedhodzic är en väldigt bra spelare som jag personligen håller mycket högt. Han har lärt mig mycket och är en spelare som jag verkligen ser upp till. Vi pratade mycket förra året om både fotboll och andra saker. Anel är en härlig kille.  

Vad ser du framför dig nu?

–  Jag vill samla på mig erfarenhet och bli tryggare i mig själv här i Mjällby. Sen vill jag komma hem till Malmö FF som en bättre fotbollsspelare och ta en startplats. Det är vad jag siktar på just nu.

huvudpartners

officiella partners