Nio raka segrar i division 2 efter 8-1 mot Lilla Torg FF

Publicerad 11 juni 2022 i Dam,Matches

MFF vann komfortabelt och utökade serieledningen i division 2 efter bland annat ett distansskott i mål av 15-årige Stella Malmros. På onsdag väntar en avgörande match i DM borta mot Södra Sandby.

Rebecka Holm och Anna Plantin gjorde båda två mål mot Lilla Torg FF


mATCHFAKTA

Mål:

Malmö FF: Melina Skarström (7) (21), Rebecka Holm (25) (31), Anna Plantin (36) (53), Malin Gunnarsson (51), Stella Malmros (82)

Fredrik Jahnfors efter vinsten

– Vi har jobbat mycket med återerövring och jag tycker att vi gör det ganska klockrent i framförallt första halvlek idag. När vi tappar boll så är vi där och vinner tillbaka den bara på några sekunder. Idag spelade vi på en lite smalare plan och det tycker jag också att tjejerna löser på ett fint sätt, och vi är nästan alltid minst en spelare fri.

– Stella Malmros har spelat en match för oss i våras, där hon petade in en retur i DM borta mot Hammenhög. Idag satte hon en halvvolley i krysset från 25 meter men det är ingen slump att hon sätter den så. Hon har visat att hon har en väldigt fin både skotteknik och teknik överlag.

– Att göra fem mål under första halvlek är bra, men vi kunde gjort något till med chanserna vi skapade. Överlag är vi dock väldigt nöjda och det är bra energi i gruppen just nu inför onsdagens match mot Södra Sandby.

Laguppställning:

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Saga Fredriksson
Melina Skarström, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Rebecka Holm, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Madeleine Hejde, Stina Stadig, Petronella Winblad, Cassandra Harletun, Stella Malmros

huvudpartners

officiella partners