Niklas Skoog – Månadens Stryktipslirare!

Publicerad 16 juli 2003

Niklas Skoog har av tipparna utsetts till Månadens Stryktipslirare. Malmö-anfallaren vann med en förkrossande majoritet och fick nästan hälften av rösterna. Förutom äran får Malmö FF:s ungdomsverkasmhet 13000:-.

– Jättekul, allt flyter verkligen på nu, säger Skoog.

Sju mål på fem matcher. Niklas Skoog har varit en starkt bidragande anledning till Malmös fem raka segrar. Själv upplever den 29-årige göteborgaren något av sin bästa tid i karriären.
– Sådant flyt jag är inne i nu har jag väl egentligen inte varit i sen jag spelade i Frölunda och vann skytteligan 1995. Det känns som att jag kan blunda och skjuta från halva plan och bollen går in, säger Skoog.

Inledningen av säsongen var dock inte den bästa. Man kan fråga sig vad det är som gjort att Skoog och Malmö helt plötsligt hittat flytet.
– Vi fick ju en seger när Ijeh kom tillbaka och då höjdes självförtroendet. Sedan har det bara rullat på och nu tänker jag inte när jag får lägen, jag bara skjuter. Det är ju så, den enklaste lösningen är ofta den bästa.

Om Skoogs flyt räcker hela vägen till allsvenskt guld och skytteligaseger återstår att se. Juni månads utmärkelse som stryktipparnas favoritspelare har han i alla fall.
– Ja, det är inte dåligt. Det är jättekul att så många röstat på mig. Jag blev Aftonbladets pluslirare förra säsongen, men innan dess hade jag aldrig fått någon sån här individuell utmärkelse.

JOAKIM KAHNLUND/TIPTV

Så här går det till:
Under slutet av varje månad (april-oktober) så kommer vår jury, Ola Andersson, Ralf Edström och Herman Dill för Allsvenskan och Torbjörn Nilsson, Stig Fredriksson och Ove Kindvall för Superettan att nominera 10 kandidater från respektive serie. Dessa spelare kommer att publiceras på svenskaspel.se/stryktipset samt på stryktipskupongen. Du kommer därefter kunna rösta på en från varje serie, i samband med inlämning av ditt tips (Obs!Endast i inloggat läge). De slutgiltiga vinnarna kommer att presenteras veckan efter omröstningen ägt rum.

Priser
Stryktipsliraren vinner ett personligt pris som delas ut i samband med lagets kommande hemmamatch.
Klubben vinner ett stipendium på 13 000 kronor som tillfaller klubbens ungdomsverksamhet.

Allsvenskan

Vinnare juni
Niklas Skoog Malmö FF 47% av rösterna.

Vinnare maj
Igor Sypniewski Halmstad 25% av rösterna.

Vinnare april
Kim Källström Djurgården 44% av rösterna

Källa:www.svenskaspel.se