Niklas Moisander vill kopiera guldsäsongen 2021

Publicerad 19 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Efter en dryg månads frånvaro är Malmö FF:s finländske mittback Niklas Moisander tillbaka på träningsplanen. Nu hoppas han på spel när Allsvenskan går in i slutspurten.

Niklas Moisander.

Den 16 oktober 2021 gjorde Niklas Moisander comeback på fotbollsplanen när Malmö FF vann med 3–0 mot Östersunds FK. Med Moisander i laget gick MFF sedan obesegrat i de resterande sju allsvenska matcherna och mittbacken var en bidragande orsak till SM-guldet samma säsong.

Sedan i måndags är han tillbaka i träning och ser nu fram emot att kopiera guldsäsongen 2021.

– Det är de här matcherna man lever för och vill spela. Klubben har varit i den här situationen många gånger tidigare och vi vet vad som krävs av oss, det tycker jag talar för oss. Samtidigt vet vi att vi kan spela bättre än vad vi har gjort på sistone och nu gäller det att steppa upp och visa det, säger Niklas Moisander som tvingats följa laget från sidan ett par veckor.

– Det har varit svårt naturligtvis, man vill alltid vara ute på planen och bidra. Det var dålig tajming med min skada samtidigt som Pontus blev avstängd, men jag tycker de som har ersatt gjort det bra, speciellt Martin (Olsson) hur han har spelat. Vi har fortfarande allt i egna händer och nu handlar allt om att vara redo för kommande matcher. Kroppen känns bra och jag är jätteglad över att vara tillbaka.

Med sin mångåriga rutin från europeisk toppfotboll är han en av lagets mest erfarna spelare.

– Det är viktigt att vi äldre och erfarna spelare kan visa vägen och stötta. Det kommer bli min roll när jag förhoppningsvis är tillbaka i truppen, vare sig det blir på bänken eller på planen är det viktigt att prata med de andra spelarna. Det är nu det gäller och vi har jobbat hårt hela året för att vara där vi är, säger Moisander.

Utöver rutinen från många i spelartruppen lyfter Niklas Moisander fram en annan faktor som talar för Malmö FF. Publiken.

– Ända sedan jag kom hit till Malmö FF har supportrarna varit otroligt viktiga för oss. Med fyra matcher kvar av säsongen måste vi stå enade och pusha för det här tillsammans. Stödet från hela Stadion betyder allt för oss och det är nu det gäller som mest.

Niklas Moisander mot AIK säsongen 2021.

huvudpartners

officiella partners