Niklas Moisander: ”Det var emotionellt”

Publicerad 13 april 2022 i Herr,Nyheter

Niklas Moisander om skadan, stödet från lagkamraterna och när han hoppas vara tillbaka på fotbollsplanen.

Niklas Moisander i cupsemifinalen mot Djurgårdens IF.

Det är nu två veckor sedan du skadade dig på träning, hur har du upplevt tiden sedan dess?
– Först kände jag en stor besvikelse eftersom det var precis innan premiären. Man förstod direkt att det var en allvarlig skada. Efter att vi gjort magnetröntgen och Pär (Herbertsson) kollat på knäet visade det sig att det var det inre ledbandet som skadats. Efter det har jag bara sett fram emot att komma tillbaka och jag jobbar hårt för att bli ännu starkare.

Vad har du gjort rent träningsmässigt sedan det hände?
– Nu är det viktigt att få tillbaka rörligheten och jag gör lite styrkeövningar på gymmet, men inte jättehårt för tillfället. Knäet behöver läkas och det tar lite tid. Efter de här två veckorna skulle jag säga att allt går enligt schema och allt ser bra ut.

Hur känner du dig i huvudet, mentalt?
– I början var det naturligtvis besvikelse och det var svårt att kolla på matcherna, det är naturligtvis alltid svårt att vara vid sidan av planen. Men jag har varit med om många skador och haft rehabperioder tidigare, jag vet hur det fungerar. Som sagt, jag ser fram emot den här utmaningen och jag vill komma tillbaka starkare. Just nu känns det helt okej.

Hur har stöttningen sett ut från familj, vänner och lagkamrater?
– Jag måste säga att det var emotionellt hur alla spelare stöttade mig i början, eftersom de såg hur besviken jag var. Alla här i klubben och familjen har stöttat mig, det är skönt. Det ger styrka att gå vidare och kämpa på.

Denna säsong är publiken med från början, hur mycket längtar att du att få spela framför dem?
– Mycket. Förra sommaren när jag kom gick det ganska lång tid då vi spelade utan dem. Jag kan inte vänta på att få chansen att spela här hemma framför dem, det är också en motivation för mig att kämpa extra hårt. Vi vet att vi har stöd från supportrarna.

Har du någon tanke kring när du vill vara tillbaka?
– Det är svårt att säga, men om allt går bra så efter uppehållet i slutet av juni, matchen mot Helsingborg. Det är ett mål jag har i huvudet och min förhoppning, sedan får vi se hur den perioden går.

huvudpartners

officiella partners