Niklas Moisander: ”Det betyder jättemycket”

Publicerad 19 juni 2022 i Herr,Nyheter

Niklas Moisander om att vara med i matchtruppen igen, rehabiliteringen från knäskadan och det kommande spelschemat.

Känslan inför att vara med i matchtruppen igen?
– Det känns jättebra att vara tillbaka med laget och att kunna träna fullt ut. Imorgon mot Trelleborgs FF blir det att jag kommer att spela 45 minuter. Det blir bra för mig speciellt med tanke på att det är första matchen tillbaka.

Hur mycket betyder det att vara tillbaka igen?
– Det betyder jättemycket! Jag var faktiskt väldigt nära på att bli frisk innan cupfinalen och Degersforsmatchen. Men vi bestämde att det inte var värt att ta risken. Jätteglad att vi vann cupen men lite besviken att jag inte kunde vara med i truppen. Vi har nyss varit lediga i två veckor och nu tränar vi hårt inför starten.

Hur har rehabprocessen varit?
– Det har gått nästan perfekt. Jag vill rikta ett stort tack till fysioteamet- och tränarna, Mark (Read) och Jamie (Mackay), med hur perfekt rehaben har gått. Jag har haft samma skada två gånger innan och nu gick det faktiskt snabbast att komma tillbaka från det. Jag är 36 år gammal så det är bra betyg på Mark och Jamie. Vi jobbade jättehårt för att få mig tillbaka.

Hur har stöttningen varit från lagkamraterna?
–Jag har haft jättebra stöd, speciellt i början när vi inte visste exakt vad för typ av skada det var. Vi var lite rädda att det var en svårare skada eller korsbandet. Jag har fått jättemycket stöd från mina lagkamrater hela vägen, så det känns bra. Men stödet har alltid funnits där eftersom vi har en bra trupp med en bra stämning.

Hur kommer det att kännas att spela framför våra supportrar igen?
–Det blir kul! Som sagt åkte jag givetvis upp till cupfinalen där våra supportrar var helt otroliga, som de är på alla våra hemmamatcher. Det blir kul att spela framför dem igen.

Hur tänker du visa på planen att du är tillbaka?
– Med min erfarenhet, ledarskap och spelet med bollen då passningsspelet är min största kvalité. Det gäller att hjälpa laget att bygga upp bakifrån. Inte mycket annorlunda från det vanliga utan det gäller att försöka hjälpa laget så mycket som jag kan.

Du var hemma i Finland en liten stund under uppehållet. Hur var det?
–Det var bra. Som sagt tränade jag hela tiden för jag ville se till att vara i form nu. Det var skönt att komma hem en liten stund och min mamma fyllde 70 år så vi firade henne. Det var viktigt för mig och hela familjen att göra det. Det är alltid kul att komma hem till Finland igen så att mina barn kan höra lite finska.

Vad är dina tankar inför det kommande spelschemat?
–Vi kommer att behöva alla. Nu ser det bra ut med inte lika många skador längre. De som fortfarande är skadade hoppas jag är snart tillbaka. Det ser bra ut men vi kommer behöva alla då det är ett tufft schema men vi kommer att fixa det.

huvudpartners

officiella partners