Niclas Carlnén ny VD i MFF

Publicerad 11 februari 2014

Niclas Carlnén blir Malmö Fotbollförenings nya VD.

Styrelsen i MFF har utsett Niclas Carlnén till ny VD i Malmö FF. 
Han efterträder Per Nilsson och tillträder sin nya befattning i MFF så snart som möjligt men senast till sommaren.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta Niclas Carlnén till MFF. Han har varit väldigt  framgångsrik i FC Rosengård under flera år. Vi ser en bra ledare i Niclas, han kan fotboll på toppnivå och har dessutom stor erfarenhet av samhällsfrågor och ett stort eget samhällsengagemang, säger MFFs styrelseordförande Håkan Jeppsson.

– Jag är oerhört glad för förtroendet att få arbeta som VD i Sveriges största fotbollförening. Malmö FF:s målsättning att fortsätta vinna Allsvenskan och också på allvar utmana  Europa tillsammans med en bred ungdomsverksamhet och ett stort socialt engagemang är utmanande och jag är mycket ivrig att få bidra i detta arbete, säger Niclas Carlnén.

Niclas Carlnén är i dag klubbdirektör i FC Rosengård och har tidigare erfarenhet inom Försvarsmakten som yrkesofficer, Eslövs kommun som lärare och ansvarig för fotbollsgymnasiet samt som marknadsutvecklare på Yrkeshögskolan.

– MFF har ett spännande 2014 framför sig. Säsongen lovar mycket och rekryteringen av ny VD är ett av de viktiga stegen för att kunna fortsätta vårt utvecklingsarbete,  säger Håkan Jeppsson.