Ni är inte välkomna!

Publicerad 08 maj 2010

Långt borta i fotbollens utkanter finns ett fenomen som kallas huliganism. Personer som ställer sig utanför samhället och våra gemensamma lagar och vill hävda sig genom att slåss och förstöra. Vi känner till problemet, vi vet vilka många av dem är. Vi vet också att långt ifrån alla av dem brukar gå på våra matcher.
 
Och ni är inte välkomna.

(OBS! På bilden ovan visas hur vi symboliserar den Positiva läktarkulturen)

Vid matchen mot HIF uppe i Helsingborg maskerade ett antal personer sig när de kom till Olympia. Därefter rusade de mot insläppet, rev omkull staket och tryckte sig förbi vakterna. Tack och lov var det få som lyckades. Men för varje huligan som tog sig förbi spärrarna går det en biljetträkning till MFF. Det är arrangerande klubb som ansvarar för säkerheten kring en match, men gästande klubb är ansvarig för hur publiken på bortasektionen uppför sig. Därmed tvingas vi som klubb att istället betala för dessa personers biljetter.

Orättvist mot oss, orättvist mot våra medlemmar, orättvist mot supportrarna som betalar sina biljetter själv. Och helt omdömeslöst agerat mot våra egna publikvärdar som jobbar i insläppet.

Ni som beter er så är inte välkomna.

OBS.Detta är en symbolisk bild och personerna på bilden har ingenting med just denna text att göra.


Innan matchen mot Trelleborg i söndags åkte ett antal av samma sort ned till Trelleborg och stormade in på en pub. En helt vanlig pub befolkad med helt vanliga människor. Enda anledningen till att de blev föremål för attacken var att de håller på Trelleborgs FF. Tack och lov agerade polisen resolut och en stor del av dem fångades upp och släpptes inte förrän mitt i natten.
 
Som ni säkert förstår är inte heller ni välkomna.
 
Malmö FF är en demokratisk förening. Vi jobbar efter demokratiska principer och vi är helt emot våld och andra övergrepp. Ingen som inte är vald eller anställd – oavsett vad den själv tycker och tänker – kan utge sig för att representera MFF. I våra stadgar är det tydligt att de medlemmar som orsakar klubben skada kan bli uteslutna ur föreningen.

På samma sätt kommer vi att stänga av alla med huliganbeteende från våra matcher. Vi samarbetar med polis och åklagare och alla som identifieras och fälls för den här typen av ordningsbrott är inte välkomna på våra matcher.
 
I dagsläget har vi redan ett antal avstängda. Det kommer bli fler. Det är tråkigt av många skäl. Dels vill vi såklart att alla som är intresserade av MFF och fotboll, ska kunna gå på match och stötta oss. Dels kostar det oss pengar och resurser som vi mycket hellre vill lägga på annat. Som A-laget till exempel.

MFF är annars relativt förskonade. Den vanlige besökaren märker ingenting alls, problemen existerar inte i samband med våra hemmamatcher. Men det är ingen ursäkt för oss att inte agera.

Fotboll är fest. Vi jobbar hårt för att det ska förbli så.
 

MALMÖ FOTBOLLFÖRENING