Nätverksfotboll och invigning *** uppdaterad med film ***

Publicerad 09 oktober 2009

Torsdagen den 8:e oktober 2009 blev en riktig heldag på Swedbank stadion för Malmö FFs nätverk. Dagen inleddes med tre stenhårda elvamannamatcher per lag och avslutades med en bejublad insats från Star for Life-kören. ***Uppdaterad med film***

När klockan slog ett samlades ett förväntansfullt och kanske en smula nervöst gäng inne i Swedbank Stadions mediacenter för att få lagen inför årets nätverksfotboll. Många gamla bekantskaper fann att idag gällde inga andra regler vänner emellan än de som gäller ute på planen. Efter två gruppspel på träningsplanerna och efterföljande finalspel inne på Swedbank stadion stod lag 1 som segrare efter en nervdallrande straffläggning i finalen. Finalförlusten till trots så valdes Rolf Nished (för övrigt chaufför till MFFs a-lag) till bäste spelare. Från sin plats i målet hindrade han länge lag 1 från att ta ledningen i finalen men i straffläggningen var han dock chanslös. Segrarna fick efter straffläggningen vandra upp på hedersläktaren och ta emot sina guldmedaljer från ingen mindre än Sven-Göran ”Svennis” Eriksson. Ett ”Kodak moment” för alla spelare som vid det här laget var ganska slitna.

Efter välförtjänta duschar och ombyte till festkläder bar det så av till Restaurang 1910 som skulle invigas. I restaurangen slöt ytterligare sponsorer tillsammans med klubbstolsinnehavare och medlemmar upp för att vara med om det historiska ögonblicket. Schemat för kvällen var späckat. Lagom till förrätten presenterades den första tavlan i den unika serien MFF-bilder från vår 100-åriga historia. Bild 1 är den klassiska ”Cervin-i-snödrivan”-bilden och allas vår Tore Cervin beskrev bildligt händelserna från 4-1-segern mot Wisla Krakow som ledde till att MFF som första svenska lag kvalificerade sig för semifinalen i Europacupen.

Efter Tores show gick middagen vidare tills det att Svennis äntrade scenen tillsammans med Patrick Ekwall från TV4. Ekwall ställde frågor om Malmö FF, Notts County, engelska landslaget och mycket mera. Avslutningsvis tvingades Svennis dessutom svara på frågan om vem han tyckte skulle vara förbundskapten efter VM i Sydafrika och där fanns ingen tvekan. ”Sverige slår Danmark på lördag, går till VM och Lagerbäck stannar kvar som förbundskapten.”

Lagom till efterrätten var det så dags för Dan Olofsson att tacka MFF för klubbens engagemang i Star for Life. En del av intäkterna för serien klassiska MFF-bilder kommer att tillfalla organisationen och Dan visade tillsammans med den Star for Life-kör han hade med sig sin tacksamhet. Kören som förutom 12 män och kvinnor från Sydafrika, Namibia och Sri Lanka var förstärkt med Triple-and-touch bjöd på några oförglömliga låtar från sin repetoar. Jublet ville aldrig ta slut och gänget fick bjuda på mer än ett extranummer innan publiken satte sig ner igen.

På det hela taget en riktigt härlig kväll på Swedbank stadion och i Restaurang 1910. En kväll som kommer följas av många kvällar med stjärnglans i framtiden!