Nästa år skall det sjungas rejält på sittplats!

Publicerad 16 december 2002

MFF Support satsar hårt på att starta en sittplatsklack på Norra Sittplats. Här kommer lite information till er som är intresserade medverka till att detta blir möjligt.

”Sjungande sittplats är namnet på vad man med andra ord kan kalla för bildandet av en klack på sittplats. Vi är nämligen ett gäng som i år tröttnade på den större trängseln på ståplats och som kände att ett steg upp till sittplats kändes mer och mer naturligt. Men vi vill inte tappa stämningen, sången och känslan från ståplats-klacken och därför drog vi igång projekt!

Här är några tankar och mål vi har med Sjungande sittplats:

Vi vill…

…få ståplatskänsla men med de bekvämligheter som sittplats medför, såsom att:

*Kunna gå och köpa en öl eller en korv när som helst.
Gå på toaletten utan någon risk för att platsen man stod på är upptagen.

*Kunna komma tio minuter innan matchstart och slippa se matchen från kurvan.

*Se planen ur ett bättre perspektiv.

…få till en naturlig övergång för klacken till sittplats. Eftersom UEFA-reglerna säger att ståplats inte får finnas på internationella matcher, och vare sig det blir en ny arena eller en ombyggd Stadion, kommer knappast ståplats vara av högsta prioritet i framtiden. Därför är detta ett sätt att få folk gradvis anpassa sig till att det går precis lika bra att sjunga och leva med i matcherna om du har en stol under eller bakom dig.

…så småningom få upp mer och mer av klacken som idag finns på ståplats till Norra sittplats, vilket kommer medföra bättre förutsättningar för bättre stämning på Malmö stadion. Drömmen är att hela Norra sittplats till slut blir ett himmelsblått sjungande hav. Bättre stämning kommer att medföra ännu mer publik och en ännu bättre produkt för MFF att marknadsföra.

Och så det praktiska…

I praktiken kommer det gå till så att vi som vill ta steget över till sittplats, och även ni som redan sitter där, köper ett årskort till sektion ”Sjungande sittplats”. Vi har fått sektion 6 (snett ovanför klacken) tilldelat oss, men ju fler vi blir ju längre in mot mitten kommer vi och kan förhoppningsvis komma en bit in på sektion 5.

Årskorten kostar 1800kr respektive 2300kr för VIP-kort, alltså samma pris som till övriga sittplats-sektioner. Årskorten till ”Sjungande sittplats” går bara att köpa i MFF Supports affär på Östra Rönneholmsvägen 6, och kom ihåg att ju tidigare du köper årskortet, ju längre in mot mitten hamnar du! Intresset för ”Sjungande sittplats” har nämligen visat sig vara mycket stort, så det kan vara väl värt att vara ute i så god tid som möjligt.

Den 1 mars 2003 har vi satt som deadline. Då kommer vi påbörja utplacering av folk på läktaren som har köpt årskortet. Efter detta datumet kan du fortfarande handla ”Sjungande sittplats”-årskortet, men du har mycket mindre möjlighet att påverka var du vill hamna på läktaren.

Har du redan köpt ett årskort men vill hamna på ”Sjungande sittplats”-sektionen går det bra att ringa till Malin Göransson på MFF’s kansli, tel.nr 040-32 66 10 så kan hon hjälpa dig ändra din plats.

Det kommer att säljas enstaka biljetter till sektionen också. För mer information om priserna se MFF´s hemsida.

Har ni fler frågor så kan ni ringa till MFF Supports affär på tel.nr 040-18 20 23.