Närhi närmar sig storformen igen

Publicerad 05 maj 2023 i Dam,Nyheter

Med en vecka kvar till seriepremiären mot IFK Göteborg kände Beatrice Närhi att hon var i sin bästa form på länge. Då fick hon en bristning i låret på en träning och fick istället se de inledande matcherna från sidan. Efter ett inhopp senast känner sig ”Bea” återigen i den formen hon vill vara i, och vill knipa en startplats i lördagens tidiga seriefinal mot IS Halmia.

Beatrice Närhi under en försäsongsträning.

Efter en försäsong med flera fina prestationer så saknades du i matchtruppen i de inledande matcherna, hur är det med Bea?

– Nu känner jag mig äntligen hel och redo för att gå för fullt igen. Jag hade en riktigt bra försäsong och kände att jag äntligen var tillbaka och uppe i rätt nivå, jag var ju borta från stora delar av 2022 när jag blev mamma. Men så med en vecka kvar till seriepremiären så drog jag baksidan på en träning.   

Hur tog du det?  

– Usch det var jättetufft. Jag har verkligen kämpat för att komma tillbaka och jag var jättetaggad på att få möta IFK Göteborg. Som stor MFF-supporter så var det en dröm att få möta Göteborg i en himmelsblå tröja. Så nej, det var riktigt jobbigt. Men sån är fotbollen och där och då fanns inget annat än att stötta och hjälpa laget från sidan istället.

Du fick hoppa in mot Halmstad BK nu senast, en fysisk match som med facit i hand kanske rent av blev er tuffaste seriematch hittills?

– Jo men det var det. Dels var det väl en kombination av att vi inte kommer upp i den nivån vi vill, dels för att vi slogs mot en motståndare som var väldigt disciplinerade och stod upp bra. Vi är inte nöjda med den matchen men vi får ta med oss att det är en styrka att vinna även när vi inte spelar bra.

Nu blir det bortamatch i Halmstad, mot IS Halmia. Likt oss är de obesegrade i inledningen av division 1. Blir det en tidig seriefinal redan nu?

– Det blir det. Halmia har flera individuellt skickliga spelare så det gäller att vi är på tårna. Vi känner oss trygga i vårt spel men det är alltid viktigt att känna till sin motståndares styrkor också. Vilket vi gör. Vi är väl förberedda.

Efter fyra omgångar har vi en mittbackskollega till dig i skytteligaledning. Linnea Svensson, fyra mål så här långt, vad säger du om hennes start på säsongen?

– Otrolig! Det är så imponerande att hon lyckas göra mål på mer eller mindre allt. Vi vill att våra fasta situationer ska vara ett bra anfallsvapen och så här i inledningen av säsongen så har vi verkligen fått maximal utdelning. Även när vi inte får bollen dit vi egentligen vill så är Linnea där. Jag kanske säger för mycket nu men vi har många i laget som är duktiga inne i straffområdet, så är inte Linnea där så är någon annan där och stöter in den.

Hur kompletterar ni mittbackar varandra skulle du säga?

– Vi är rätt olika varandra alla tre, i vårt spelsätt. Alla har sina individuella spetskvalitéer. Lovisa (Wifvesson) är snabb, Linnea (Svensson) har sin spelförståelse och jag är stark. Sen är vi alla trygga med bollen, brytningssäkra och har bra uppspelsfötter.     

Det är stenhård konkurrens om den där mittbackspositionen, hur hanterar ni det?

– Vi pushar vara varandra och finns där, stöttar och supportar varandra. Så klart vill alla spela men besvikelsen man känner när man inte finns med i en startelva går aldrig ut över dem andra. Vi hjälper varandra till att bli bättre vid varje träningstillfälle.

huvudpartners

officiella partners