Nära 200 000 kronor samlades in till Skåne Stadsmission

Publicerad 14 januari 2022 i MFF i Samhället,Nyheter

Under fotbollsåret 2021 arrangerade Malmö FF en utlottning av använda matchtröjor till förmån för Skåne Stadsmission. Även den traditionsenliga MFF-julkalendern hölls i december och 2021 var inget undantag. Totalt samlades 183 410 kronor in till Skåne Stadsmissions viktiga arbete.  

Malmö FF:s julkalender har blivit en tradition i december och 2021 var inget undantag. Mellan den 1 december till 24 december auktionerades unika MFF-paket ut på Tradera. Bakom luckorna gömde sig bland annat Johan Dahlins målvaktshandskar, Malin Gunnarssons matchtröja från säsongen och ett unikt logepaket till den allsvenska premiären 2022. Budgivningarna från julkalendern genererade totalt 117 922 kronor till Skåne Stadsmission.

– Pengarna från julkalendern bidrar till vårt arbete med att stötta barnfamiljer och unga som lever i fattigdom och hemlöshet. Vi vill skicka ett stort tack till alla MFF-supportrar som på olika sätt skänkt pengar i jul, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.  

Under sommaren samlades ytterligare 65 524 kronor in till förmån för stadsmissionens arbete när använda matchtröjor från de båda representationslagen lottades ut.

– Samarbetet med MFF är oerhört viktigt för oss. Ingen kan göra allt med tillsammans kan vi göra Malmö till en medmänskligare stad. Vi är helt beroende av engagemang från privatpersoner och företag och hoppas att ni som bidrar känner stolthet över att vara med och skapa hållbar förändring för både individer och samhälle, säger Lena Wetterskog Sjöstedt.

Tack till alla som har budat hem souvenirer och bidragit till insamlingen!

huvudpartners

officiella partners