Motståndarkollen: SC Braga

Publicerad 07 september 2022 i Herr,Nyheter

Den portugisiska ligatvåan är det som väntar Malmö FF i den första gruppspelsomgången av UEFA Europa League. En talangfabrik med ny tränare som inlett säsongen med fem förlustfria matcher.

Eric Abidal visar upp MFF:s gruppmotståndare från Portugal.

Ett mål i den åttonde tilläggsminuten räddade SC Braga från ett poängtapp i ligan under helgen som passerade. Laget har nu inlett årets seriespel med en oavgjord och fyra raka segrar när man kliver in i gruppspelet av UEFA Europa League borta mot Malmö FF. Men det är inte för sina titlar Sporting Clube de Braga gjort sig stora i hemlandet.

Sedan den portugisiska ligan satte igång 1934 så har Sporting CP, Benfica och Porto tillsammans vunnit samtliga titlar förutom tre. På senare år har dock SC Braga börjat ge sig in i fajten om att bli bäst i Portugal. I förra årets upplaga av UEFA Europa League kvalificerade sig laget till en 16-delsfinal, vilket var tredje året i rad som man gick vidare från EL-gruppspelet. Men i år kliver Braga in i turneringen med en ny tränare och med ny spelidé.

Ny tränare inför säsongen

Under sommaren klev Artur Jorge in som tränare. En klubblegendar som spelare och som även varit mångårig ungdomstränare i klubben. Med ett offensivt 4-4-2 är hans främsta uppdrag att få klubben att börja utmana om ligatitlarna på allvar. Klubbens stora prioritering har annars legat på talangutveckling och blott 16-årige Roger Fernandes, som redan har gjort elva A-lagsmatcher, är det senaste beviset på den talangfabrik som klubben anses vara hemma i Portugal.

Bröderna Horta

Annars är det bröderna Horta som mycket kretsar kring, lillebror André på det centrala mittfältet och storebror Ricardo ute på vänsterkanten. Inför matchen mot MFF har det däremot inte handlat om så mycket annat än Ricardo Hortas framtid. Landslagsspelaren har länge ryktats lämna Braga och frågan är om han är med i truppen när matchen mot Malmö FF drar igång. Förra säsongen gjorde han 24 poäng på 27 ligamatcher.

huvudpartners

officiella partners