Möt Lars Hallengreen – ny scoutingansvarig för MFF Ungdom

Publicerad 29 december 2021 i Nyheter,Ungdom

Från årsskiftet ska Lars Hallengreen stärka föreningens arbete med att utveckla ungdomsspelare. Målbilden är tydlig.
– Jag vill sitta på läktaren här i Malmö och se drömmar gå i uppfyllelse.

Det går inte att ta miste på Lars Hallengreens stora passion för fotbollen. Men det är inte framgångarna som motiverar honom, det är drömmarna.

– De finaste stunderna i idrott är när drömmar går i uppfyllelse. I Malmö finns många ungdomar med stora drömmar och jag ser fram emot att se ännu fler fotbollsspelare få sina drömmar uppfyllda i MFF-tröjan. 

Lars Hallengreen har en gedigen bakgrund av scouting och rekrytering av unga spelare. Under de senaste åren har den 56-årige dansken bland annat arbetat som akademichef i FC Nordsjælland och scout i FC Midtjylland.

– Ja det har blivit några matcher om dagen det senaste decenniet, konstaterar Lars när han försöker räkna ihop ett snitt på antal fotbollsmatcher han ser per vecka.

Han räknar på svenska men med dansk brytning. Från uppväxten i Helsingör minns han stunderna framför de svenska barnprogrammen på familjens TV. Ingen kunde då veta att han 50 år senare skulle ha nytta av den svenska han upplevde i ungdomen. Inte heller fotbollen var en självklarhet från början.

– Jag var handbollsspelare som ung, målvakt, det säger väl en del. Men efter att jag passerat 20 var det bara fotboll som gällde och nu sitter jag här.

Genom fotbollen har Lars fått uppleva många olika idrottskulturer. Under åtta månader var han sportchef i Pafos FC på Cypern.

– Det var inte länge jag var där men den tiden lärde mig otroligt mycket. Men det är ungdomar jag brinner för att jobba med. Jag vill sitta på läktaren här i Malmö och se drömmar gå i uppfyllelse. Se hur allt slit och all tid komprimeras till ett ögonblick. Se stolta föräldrar och fina fotbollskarriärer ta sin början.

Som ny scoutingansvarig för MFF Ungdom blir Lars Hallengreens främsta uppgift att utveckla och lyfta föreningens unga spelare samt utveckla Malmö FF:s strategi med att utbilda framtida professionella fotbollsspelare.

– I ungdomsåren klarar du dig länge på att ha en stor talang men vill du komma långt måste du även vara en klok fotbollsspelare. Du ska också vilja lära dig nya saker och ha förmågan att ta till dig nya saker. I januari inleds arbetet tillsammans med tillträdande sportchef Andreas Georgson, chefsscout Robin Asterhed och Per Ågren, sportchef MFF Ungdom. Ett lagarbete med målet att varje spelare som utbildas i klubben ska nå sin maximala potential som fotbollsspelare. Och fortsätta utbilda fina människor och producera skickliga spelare till föreningens A-lag.

huvudpartners

officiella partners