Molins: ”Jag känner mig genuint glad”

Publicerad 15 augusti 2013

Guillermo Molins genomförde idag sitt andra träningspass med Malmö FF och Rikard Norling samt åskådarna runt plan 6 på Stadionområdet kunde se att yttermittfältaren fortfarande höll hög klass när han bombade in den ena bollen efter den andra.

– Min skott sitter där fortfarande och jag tycker att det har blivit bättre. Jag har tränat just på mina skott i matchsituationer men jag har även tränat mycket på hörnor och frisparkar. För att konkurera på ett bättre sätt utomlands tycker jag att du måste ha något som gör att du sticker ut som spelare. Dessutom är det ganska enkla saker att träna upp genom att stanna lite längre på träningarna och skjuta lite, berättar Guillermo Molins.

Så vi kommer få se en skjutglad Molins?
– Det kommer ni, jag har aldrig slutat vara skjutglad.

Även fast Molins känner till de flesta av spelarna sedan tidigare tog det inte långtid innan han lärde känna alla nya ansikten.

– De nya spelarna är bra och trevliga men det är inte så många skåningar kvar. Det är mycket stockholmska och dialekter från alla möjliga håll, säger Molins med glimten i ögat och fortsätter:

– Det är väl helt okej men det är väldigt skönt att ha en massa skåningar runt sig. Jag pratar mycket med Ponne och de riktiga skåningarna. Vi får försöka hålla ihop. Det finns en anledning varför vi har flaggan i nacken på matchtröjorna, berättar Gische med ett leende.

Guillermo Molins har bara varit en Malmöspelare i några dagar men berättar att han tycker det är skönt att vara hemma och se välbekanta och vänliga ansikten igen. Något som bekräftas några sekunder senare när hans gamla gymnasielärare, Barbro Sandor, går förbi träningsplanerna och ropar ”Välkommen tillbaka!”.

– Jag är väldigt sugen inför söndag. Det har gått väldigt bra på dessa två träningarna och min kropps känns fräsch. Det är otroligt hur ens sinnestämning kan förändras så snabbt. Dessa två dagarna är första gången på väldigt länge där jag känner mig genuint glad. Det är skönt att vara på ett ställe där folk vill ha mig och jag är uppskattad. Det är viktigt för en människa att känna sig hemma och omtyckt av omgivningen.

En annan som är glad att ha Guillermo tillbaka är Rikard Norling. Som ny tränare i Malmö FF 2011 fick Norling bara se Gische några få framträdande innan han lämnade klubben.

-Han är sig lik sen vi hade honom sist. Klass! Han är en klasspelare med ett klasspsyke, passar perfekt att spela i Malmö FF. Jag har börjat lära mig spelarnas psyke här och han känns helrätt. Det finns två sätt att komma in i gemenskapen. Det ena är det sociala, och där har han inga problem, och det andra är dina fotbollskunskaper. Gische har båda. Såg du hans avslut idag?, säger Rikard Norling innan han börjar räkna upp Molins alla mål på träningen.