Molins inför matchen mot Gefle

Publicerad 13 maj 2016 i Nyheter

Andraplacerade MFF tar imorgon emot Gefle IF, som har haft en tung inledning av årets Allsvenska och ligger för närvarande sist. Men Guillermo Molins varnar för att Allsvenskan är jämnare än vanligt.
– Allsvenskan är väldigt jämn detta året och alla slår alla, så det gäller för oss att plocka poäng i alla matcher egentligen, säger Guillermo Molins.

MFF är drabbat av avstängningar men ”Gische” menar att det finns gott om kapital i truppen inför morgondagens match.

– Det känns bra. Vi har många borta av olika anledningar men vi kommer ha ett väldigt spelskickligt lag på banan ändå. Vi har en väldigt bred trupp med många duktiga spelare så vi kan hantera att ha några spelare borta.

Motståndet är Gefle IF på hemmaplan, ett möte som MFF inte har förlorat sedan Gefles återkomst till Allsvenskan 2005. 

– De spelar kanske lite mer fotboll än tidigare år. De är starka där framme, bra på omställningsspel och bra på fasta situationer. Vi vet att det kommer bli en matchbild där vi förmodligen har mycket boll och det gäller att såra dem med hjälp av det.

Hur känns din egen form?
– Jag tycker det känns bra, fick mycket mer boll senast än vad jag har fått tidigare. Jag tyckte att jag gjorde bra ifrån mig så det är på uppåtgående fortfarande och det känns som ett perfekt tillfälle att visa vad jag kan imorgon.

Kan ni, trots förlusten, ta med er något från matchen mot HIF
– Det kändes som att vi kom igång ordentlig i slutet och fick in ett mål där de sista minuterna, men det var alldeles för sent. Det vi kan ta med oss därifrån är att vi hade mycket boll, men vi måste ha bättre rörelse och hota mer.

En andraplats i Allsvenskan är facit för MFF efter åtta omgångar, men det har blivit någon förlust för mycket medger Molins.

– Nu är Allsvenskan väldigt jämn detta året och alla slår alla, så det gäller för oss att plocka poäng i alla matcher egentligen och försöka få stopp på de här onödiga förlusterna som vi har haft.

Säkra din plats till Malmö FF – Gefle IF här:

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners