Moelven Modus gör skillnad med Karriärakademin

Publicerad 03 december 2015 i Nyheter

Den 10 november fick Joakim Freij från Nätverksföretaget Moelven Modus träffa sju, utav Karriärakademin, handplockade ungdomar på Swedbank Stadion. 

– Jag hade fått upp ögonen för Karriärakademin och deras verksamhet med matchning av arbetslösa Malmöungdomar till arbete och såg en möjlighet att fylla ett behov och samtidigt göra en insats för samhället, säger Joakim Freij på Moelven Modus.

Moelven Modus växer i Malmöregionen vilket resulterat i ett behov utav en ny resurs inom företaget. Tjänsten bestod av blandade sysslor där erfarenhetskraven på individen inte var så stora.

– Vi letade efter någon med körkort och ett starkt driv, fortsätter Joakim Freij.

Han såg direkt stor potential i gruppen som Karriärakademin hade samlat vilket ledde till att Moelven Modus två dagar senare hade utökat rekryteringen till två tjänster. Samma tjänst som tidigare fanns kvar men även en tjänst som montör ute på Moelven Modus byggarbetsplatser. Efter genomförda intervjuer erbjöds Rawez Faraj tjänsten som montör och Fredrik Kindberg erbjöds tjänsten som resurs.

– Jag tycker att det blev en fantastisk utkomst av rekryteringsträffen. Då Rawez och Fredrik påbörjade sina anställningar i veckan så skulle vi vilja önska dem ett stort lycka till, säger Karin Heri, verksamhetsledare på Karriärakademin.

Läs mer om Karriärakademin

huvudpartners

officiella partners