MM-laget mot Mabi

Publicerad 09 augusti 2006

Debut för Håkan Svensson och comeback för Hasse Mattisson – och en intressant spelarmix uttagen att möta Mabi i kvällens semifinal i Malmömästerskapet.

Mabi – Malmö FF, semifinal i Malmömästerskapet. Tid: onsdag 9 augusti 18:30. Plats: Malmö Idrottsplats.

Startuppställning:

Håkan Svensson

Tobias Nilsson, Raoul Kouakou, Johan Nilsson Guiomar, Anes Mravac

Joakim Nilsson
Hasse Mattisson, Behrang Safari
Robin ”Tomelilla” Nilsson

Marcus Pode, Edward Ofere

Ersättare: Festim Bytyqi, Guillermo Molins, Robin Andersson, Philip Milenkovic, Marcus Westerlund.

Sju elftedelar av laget spelade från start också i senaste B-matchen mot HBK (seger 3-0), variationen återfinns i J-lagets Anes Mravac på vänsterbacken, Robin ”T” Nilsson i offensiv mittfältsposition, Hasse Mattison på höger yttermittfält – samt debuterande veteranen Håkan Svensson i mål. Sammantaget utgör truppen en intressant blandning av spelare på gränsen till A-laget och juniorer med chans till nyttig speltid mot seniormotstånd.

MABI, Malmö Andalou BI, leder division II Södra Götaland tre poäng före IFK Malmö och Helsingborgs Södra och har fem raka segrar i serien.
– Det blir en intressant match. Med B-laget har vi träningsspelat en del mot division II-motstånd, och det har varit jämna fighter. Och nu är det lite tävling också, säger Alf Westerberg inför matchen.

Han är nyfiken på besked från såväl de mermeriterade spelarna som de yngre.
– Det är klart att vi vill få lite svar från dem som är på gränsen till A-laget. Samtidigt är det alltid intressant att se de unga spelarna mot seniormotstånd. I år när vi inte har något U-lag har det inte blivit så ofta, så varje tillfälle är viktigt.

Den andra semifinalen spelas först 29 augusti, och där möts Kirseberg och Kulladals FF.

MM arrangeras av Fotbollens samorganisation Malmö. Inträde 16 år och uppåt: 40 kronor.

/Tobias Christoffersson