MM-finaler + Summering av ungdomssäsongen

Publicerad 16 oktober 2009

Ungdomslagen har nu avslutat sina serier och förutom SM-slutspelet för P16 och J så är det inte många tävlingsmatcher kvar på U-sidan.

I helgen spelar dock P14 och P13 final i MM-slutspelet (se matcher nedan). Här följer en summering av de senaste matcherna och en sammanfattning av höstens seriespel för våra 11-mannalag under P16.

P15
Laget avslutade höstserien med en vinst med 3-2 mot Vellinge IF hemma på konstgräset. Det var en godkänd insats av laget och spelarna gjorde spelmässigt en bra match. Visserligen resulterade inte spelövertaget i så många mål som man kunde förväntat sig men segern var egentligen aldrig hotad. P16 Skåne A är serien under Pojkallsvenskan där Malmö FF brukar matcha P15-laget. Den har fungerat som en bra förberedelse inför kommande spel i Pojkallsvenskan. Det har också getts möjlighet att matcha några 16-åringar som inte fått speltid i Pojkallsvenskan. Tyvärr har resultatet i serien ingen större betydelse eftersom serien inte kvalificerar för något i förlängningen. I år slutade P15-laget i mitten på serien och fick mestadels jämna matcher vilket är bra för utvecklingen. 

En del spelare födda 1994 har tillhört P16-truppen och ytterligare några har spelat matcher i Pojkallsvenskan. Efter det att P16 avslutat SM-slutspelet så kommer P15-spelarna matcha vidare med ett antal träningsmatcher under hösten. Nästa år kommer det inte finnas en renodlat P16 i Pojkallsvenskan eftersom Svenska FF har beslutat att ändra åldersgränserna. Inför detta året flyttades juniorålder till 19 år och nästa år kommer det gamla P16 bli U17 istället. Malmö FF kommer ha en U17-trupp bestående av spelare födda 93 och 94 som kommer matcha i U17-allsvenskan elit (totalt tre serier i Sverige). 

P14
P14-lagets stora mål för året var att vinna DM vilket man lyckades med genom att besegra HIF i finalen. Nu är laget kvalificerat för Nike Premier Cup (SM P15) som spelas i mars 2010. Den som vinner där får representera Sverige i EM senare under året. När det gäller matchningen under hösten så har det varit intensivt med både DM, MM och seriespel i P15 Skåne A. Laget kvalificerade sig till denna A-serie i våras och har fått tuffa matcher under hösten. Framförallt fysiskt skiljer det en del mellan 14-åringar och 15-åringar. Men trots allt så vann laget fem matcher och förlorade fyra vilket gav en fjärdeplats i serien. Sista matchen mot Åkarps IF var väl inte en av de bättre under hösten där spelet inte stämde så bra varken framåt eller bakåt. Åkarp, som förövrigt slutade tvåa i serien, vann rättvist med 3-1.

För P14-laget väntar nu en sista tävlingsmatch för säsongen i form av MM-finalen i P14. Den matchen spelas på Gamla IP lördagen den 25 oktober kl. 10.45 och IFK Malmö står för motståndet.

P13
96:orna har gjort en bra höstsäsong och killarna har verkligen visat att laget har kvaliteter. I våras vann laget bara två av nio matcher men under hösten har det sett mycket bättre ut. MFF har vänt underläge i ett par matcher till seger och vann totalt sex av nio matcher i serien. Det räckte till en tredje plats med samma poäng som tvåan. Laget avslutade på ett bra sätt genom att vinna sista seriematchen på bortaplan mot Real Malmö (finalister i Gothia Cup) med 1-0. Resultatet speglade matchen väl och var rättvist. MFF skapade ett par riktigt bra läge men det var först i andra halvlek som segermålet föll. Mot slutet av matchen skapade motståndarna någon chans men då visade MFF-spelarna prov på uppoffrande försvarspel och skyddade målet från påhälsning.

Söndagen den 25 oktober kl. 9.00 spelar P13 på Gamla IP mot Kvarnby IK. 

P12
MFF:s yngsta 11-mannalag har verkligen gjort ett bra första år på ”stor” plan. Laget har klarat omställning från 7-mannaspel till 11-manna på ett bra sätt. Även om resultaten inte sätts i första rummet så har även de sett bra ut och säger en hel del om hur det varit i år. P12 har legat i en bra och tuff serie (P13 Sydvästra A) och matchat mot de bästa P13-lagen i regionen. Under våren placerade laget sig i mitten av tabellen men under hösten har man närmat sig toppen genom att vinna sex av nio matcher. Det räckte till en fjärde plats vilket är ett utmärkt betyg totalt sett. P12 vann också de sista seriematchen borta mot Ystad med 3-1 och bevisade också där att laget tagit ytterligare ett rejält kliv sedan i våras då Ystad vann motsvarande match med 2-1.