Mitt nya hjärta slår för Malmö FF!

Publicerad 09 maj 2003

I september ifjor fick Eric Larsson, 15 år, ett nytt hjärta. På tisdag är han på plats på Malmö Stadion och hejar på sitt favoritlag Malmö FF. På sig har han sin nya matchtröja som han fått av spelarna.

Eric(med c naturligtvis) är född och uppvuxen i Sösdala. Fram till semestern ifjor var han som vilken tonåring som helst, bland annat spelade han fotboll aktivt.

Efter semestern förändrades dock hans liv drastiskt. Han kände sig matt, hade ont i magen och man trodde först han fått maginfluensa. Men när det gick så långt så att han inte kunde stå på benen så anade man att det var något värre. Han var på väg att skickas till Stockholm för specialundersökning då man upptäckte att han hade problem med hjärtat.

Efter att ha legat på lasarettet i Kristianstad någon månad så blev han förflyttad till Lund. Det var här han träffade spelarna i Malmö FF. Det många inte vet är att A-lagsspelarna i Malmö FF ibland är ute och besöker patienter på olika barnavdelningar. Ofta är det avdelningar med barn som har svåra sjukdomar som cancer och hjärtproblem.

”Jag pratade med Olof Persson, Lee Baxter och Jussi Nourela” minns Eric och efteråt så fick han en matchtröja med spelarnas autografer.

I Lund konstaterade man att Eric inte skulle överleva utan en transplantation och september ifjor fick Eric ett nytt hjärta.

”Idag känns det som vanligt men jag har naturligtvis sämre kondition än innan. Jag är pigg men jag kommer alltid att få ta medicin. Jag måste undvika viss mat och ta det lugnt, framför allt första året”

På tisdag är Eric på plats på Stadion för att se Malmö FF slå ÖIS. Det blir första matchen för säsongen. På sig har han sin matchtröja. Den han fått av spelarna i Malmö FF. Hans nya hjärta slår, även det, för Malmö FF!

Hemsidan önskar Eric all lycka i framtiden