Misstänkt korsbandsskada på Miljan Mutavdzic

Publicerad 09 april 2009

Idag på träningen skadade sig den serbiske mittfältaren Miljan Mutavdzic. Skadan bedömdes så allvarlig att han omedelbart skickades till Halmstad där MFF:s läkare Pär Herbertsson undersökte honom.

– Så vitt jag kan bedöma är det en misstänkt korsbandsskada. När jag titta på MR (Magnetundersökningen) ser det ut som att främre korsbandet är av. Han har också en instabilitet i knät, smärta och svullnad. Nu måste vi vänta tills svullnaden går ner, smärtan försvinner och rörligheten återkommer innan vi kan operera. Det tar minst en vecka, men kan dröja längre.

– Rehabiliteringstiden efter operation för en sådan här skada är normalt ca 6 månader.

Tråkiga besked för Miljan och MFF. Miljan anslöt till träningslägret i Marbella och har snabbt kommit in i både truppen och spelet. I premiären var det också han som nickade in segermålet mot Häcken.

– Man lider med honom och nu gäller det att vi alla stöttar honom i hans rehabilitering. När det gäller truppen tycker jag ändå att vi är rätt gott rustade och nu hittar vi en bra lösning på det här, säger Hans Gren, assisterande tränare MFF.