Missa inte toppmatchen Malmö FF – FC Schalke 04

Publicerad 20 maj 2013

Dags för ett riktigt prestigemöte på Swedbank Stadion. Malmö FF möter den tyska toppklubben Schalke 04.

För MFF är matchen en viktig del i förberedelserna inför sommarens Europaspel.

– Det är ett mycket, mycket bra lag, menar MFFs sportchef Per Ågren. Det bästa vi spelat mot sedan Milan 2011. Bundesligan är het och Schalke är en bra representant för tysk fotboll. Det blir en riktigt kraftmätning.

Tysk fotboll – hetast i Europa!
Den 25 maj spelas finalen i Champions League. Då möts ettan och tvåan från Bundesliga – Bayern München och Borossia Dortmund. Även Schalke04 tog sig vidare från gruppspelet och föll först i åttondelsfinalen. Tysk fotboll är inne i en verklig storhetsperiod. Matcherna spelas nästan alltid för utsålda läktare och man har också högst publiksnitt i Europa.

Bayern omsätter 4e mest efter Real Madrid, Barcelona och Manchester United. Dortmund placerar sig på 11e plats och Schalke går in på 14e plats med sina 174,5 miljoner euro i omsättning. (Källa Deloitte Football Money League).

Schalke04 slutade på en fjärdeplats och kommer alltså åter att representera Tyskland i höstens Europaspel. I laget mönstrar Schalke idel landslagsmän. Som t.ex. de holländska superstjärnorna Klaas-Jan Huntelaar och Ibrahim Affelay. Eller de tyska segermaskinerna Julian Draxler och Roman Neustädter.

Tyska priser
I tysk anda har vi förenklat prissättningen. 100 kr för ståplats och 200 kr för sittplats. Som vanligt kan man också köpa en familjebiljett för två vuxna och två barn för bara 400 kr. Ganz einfach (väldigt lätt) som det heter på tyska.

Köp din biljett här!

Köp förköp
Vi rekommenderar förköp för risken är stor att det blir långa köer trots att alla tillgängliga biljettluckor är öppna från två timmar innan avspark.

Köp biljett på familjeläktaren!
Hela familjen (fyra personer) kan gå på match för endast 400:-
Ring ticnets Call center 0771- 707070, besök MFF Shopen eller biljettluckorna på Swedbank Stadion från klockan 17.00 

Klä dig ljusblått
Vi uppmanar vi alla att alltid klä sig i himmelsblått för att skapa en vacker inramning under matchen. Om du inte har en halsduk eller keps så sväng inom MFF Shopen innan match där det finns ett stort utbud att välja mellan.

Ingång via ingång A och B
Till matchen mellan Malmö FF och Schalke 04 kommer endast ingång A och B att vara öppna. Oavsett var man köpt biljett går man in här. Undantaget är loger/klubbstolsgäster och rullstolsburna som går in via 23 eller 51. Gästande lags supportrar köper biljett och går in via ingång E

Öppen stadion
Precis som ifjol så satsar vi på en så öppen och trevlig miljö som möjligt i samband med Malmö FF:s hemmamatcher vilket innebär att allt fokus ligger på service och trivsel. Grindarna mellan ståplats och sittplats kommer att vara öppna. Passa på att besöka Supportertorget bakom ståplats.
Observera att det under matchens gång kan göras nya riskbedömningar av säkerhetspersonalen och att man väljer att stänga grindarna.

Köp souvenirer
I MFF Shopen kan man som vanligt köpa MFF-souvenirer av alla de slag.
Klicka här för att komma till webshopen