Miiko Albornoz om att möta sin gamla klubb

Publicerad 31 maj 2013

Malmö FF reser upp till Bromma och bortamötet mot Brommapojkarna. Ett möte som forna BP-spelaren, Miiko Albornoz, sett fram emot extra mycket.
– Det gäller bara för oss att ligga högt och pressa dem så kommer vi gå segrande ur det här, säger Miiko Albornoz.

– Det ska bli kul att komma tillbaka och spela mot klubben som fostrade mig. Hela min familj kommer att vara där och min släkt kommer över ifrån Finland så det blir en stor fest för hela familjen, absolut.

Du om någon borde ha järnkoll på hur Brommapojkarna spelar.
– Jag tittar på alla deras matcher, så visst har jag koll. De är ett passninsskickligt lag där de har många unga spelare tillsammans med några mer etablerade. BP försöker alltid spela en fin fotboll längst marken men ibland kan de bli lite väl övermodiga och spela sig ur situationer som de inte klarar av. Därför gäller det för oss att ligga högt upp och pressa dem.

När vi spelade mot Åtvidaberg så gav Magnus Eriksson tips om hur de skulle spela, har du gjort något liknande?
– Just det jag nämnde precis är ganska tydligt om du tittar på BPs matcher. Daniel Andersson och Rikard Norling har gått igenom allt för oss på ett bra sätt så vi vet vad vi ska göra. Det gäller främst för oss att spela vårt spel. Vi är uppe i ett momentum just nu där vi kommer ifrån en bra match här på hemmaplan och vi har fortfarande farten i benen.

– De vill alltid rulla boll längst marken så jag tror att det kan bli en bra match. Det gäller bara för oss att ligga högt och pressa dem så kommer vi gå segrande ur det här.