MFFtv: Simon Hollyhead om matchen mot West Bromwich Albion

Publicerad 17 juli 2012

På torsdag möter Malmö FF West Bromwich Albion som slutade på en tionde plats i Premier league.

För Malmö FF:s assisterande tränare Simon Hollyhead kommer det att bli en speciell match då han är född och uppvuxen i West Bromwich och har under hela sitt liv följt laget. MFFtv passade på att sätta sig ner och prata med Simon om varför WBA kommer till Malmö och vilka förväntningar han har på matchen.

 

 

Stream till matchen

Då många MFF:are är utomlands på semester och intresset för matchen även är stort i England har MFF valt att streama matchen. Under torsdagen kommer det dyka upp en webbspelare på hemsidan där man kan köpa hem matchen och Malmö FF:s kommunkationschef, Per Welinder, hoppas på fina tittarsiffror

– Vi tror att det finns ett stort intresse för att se den här matchen. Vi möter trots allt ett lag från världens bästa liga och det är alltid kul att se hur vi står oss mot sådant motstånd. Sen ska man komma ihåg att det finns stort intresse från England att se matchen, så vi räknar med fina tittarsiffror.

Beroende på hur stort intresset är för att se matcher via stream så kan detta vara startskottet för att visa fler matcher i framtiden.

– Jag tror mer och mer kommer bli streamat framöver. Idag kopplas allt fler TV-skärmar direkt till datorn, samtidigt minskar budgeten för rena TV-sändningar. Vi provade att visa matcherna i kvalspelet förra året där vi faktiskt tjänade en bra slant. Självklart är det roligt när fler ser matcherna, som det naturligtvis blir när man visar matcherna på TV. Men vill man tjäna pengar på en sändning ger det mer att streama mot betalning, än att sälja rättigheterna, säger Per Welinder.

 

Malmö FF – West Bromwich Albion
Torsdagen 19 juli klockan 19.00
Swedbank Stadion
Köp dina biljetter här