MFFtv: Simon Hollyhead ersätter John Philips

Publicerad 12 augusti 2010

Idag blev det definitivt klart med en ersättare för John Philips. Ny fystränare i Malmö FF är Simon Hollyhead.

Simon presenteras tillsammans med Wilner Registre i ett studiosnack i MFFtv. Klippet ligger under fliken Filmer.

Simon Hollyhead är 38 år (född 5 februari 1972) och kommer precis som sin företrädare från England. Han är utbildad vid Leeds Metropolitan University och har en Master i ”Sport & Exercise” och UEFA B licens. I tio års tid har Simon jobbat med professionella idrottsmän, däribland fotbollsspelare, vad det gäller träningsupplägg, återhämtningsträning och näringslära.

– För oss var det viktigt att få in någon med spetskompetens på det här området. Fotbollsspelarna är vår viktigaste tillgång och en bra fystränare gör stor skillnad när det kommer till att förebygga skador och att hålla truppen i trim, säger Pelle Svensson, vd Malmö FF.

– Jag pratade med Paul Balsom, som etablerade kontakten med John, och frågade om han kände till fler i den kalibern. Efter att ha kollat på några stycken tog vi hit Simon på prov. Han visade direkt att han både har den kunskap vi söker och att han också fungerar bra med gruppen, intygar Roland Nilsson, MFFs tränare.

Simon är redan på plats och kommer börja sitt arbete omgående

– Som ung fotbollsintresserad i England lärde jag känna Malmö FF genom Europacupfinalen 1979 och Roy Hodgsons framgångar. Malmö FF är för mig en stor klubb som jag förknippar med en stolt och framgångsrik historia. Så när jag fick höra talas om den här tjänsten blev jag väldigt ivrig och ville genast ta kontakt med Roland Nilsson.

Jag har fått en väldigt positiv bild av klubben och kände mig välkommen direkt när jag kom hit. Faciliteterna i och kring stadion är fantastiska och jag har känt mig välkommen direkt. Jag ser detta som en fantastisk möjlighet för mig och jag skall göra allt för att få spelarna till att bli så bra förberedda för träning och match som jag kan säger Simon Hollyhead, ny fystränare i Malmö FF

För mer information, kontakta
Pelle Svensson, 070 – 411 10 00
Roland Nilsson, 070 – 866 80 02

MFFtv med Simon och ”Wille”
Klicka på länken för att komma till vårt MFFtv special där Simon Hollyhead, Team Fitness Coach, och Wilner Registre, leg. naprapat, berättar om hur man ser på Malmö FF:s fysträning just nu och framöver. Klippet ligger under fliken Filmer.  Klicka här för att komma till MFFtv