MFFtv: Måla vägg och tifoinsamling

Publicerad 11 april 2014

Förra året genomgick väggen på ståplatstorget ett stort ansiktslyft då den gick ifrån att vara svart till att bli vitt med himmelsblå stjärnor. Det är MFFs tifogrupp, MFF Tifosi 96, som tillsammans med Malmö FF stått bakom arbetet och imorgon tar de nästa steg då de ska sätta upp en av de historiska stjärnorna.

– Arbetet med att måla väggen blev nog större än vad vi först hade trott. Allting började med att vi fick tvätta av all smuts för att vår färg skulle fästa, ett tvättarbete som tog cirka 20 timmar. Därefter målade vi väggen vit i två omgångar innan vi kunde börja placera ut stjärnorna med maskeringstejp, berättar Viktor Olsson ifrån MT96.

Personen bakom designen är Fredrik Magnusson – även samma person som designat MFFs årskort 2013 samt i år – som med hjälp av sin skiss såg till att stjärnorna kom på plats med hjälp av ett stort mönster bildat av maskeringstejp.

– Vi har målat många, många flaggor men aldrig en vägg. Det påminner väldigt mycket om att göra ett tifo men istället för att ha flaggan framför oss på marken så är det nu en stående vägg vilket ställer till det lite. Det roliga är att: trots att denna väggen känns så stor och hög så är det ändå bara en tredjedel så hög som våra läktarflaggor som täcker hela ståplats, säger Fredrik Magnusson ifrån MT96

– En annan sak är att målningen på väggen kommer att sitta där i många år framöver, tillskillnad mot ett tifo som bara är uppe i några minuter, berättar Olsson och fortsätter:

– Tanken med väggen är att den ska fortsätta att byggas på. I vissa av stjärnorna kommer vi att sätta upp bilder som kommer representera MFFs historia för att på så sätt göra väggen mer levande. Inom några års tid hoppas vi ha fått upp en del bilder och vi börjar med att sätta upp den första imorgon klockan 15.30 inför matchen mot Gefle och alla är välkomna att se på.

Se arbetet med väggen här:

Insamling till tifofonden

MFF Tifosi 96 meddelade idag att de kommer ha en insamling till tifofonden imorgon i matchen mot Gefle IF. Som vanligt kommer de stå vid alla Swedbank Stadions ingångar och ta emot bidrag – stora som små.