MFF:s U21 slog Syrianska med 3-0

Publicerad 10 oktober 2012

Med nio A-lagsspelare i startuppställningen spelade MFF:s U21 ut Syrianska FC och vann med 3-0. Glädjande var även att Ivo Pekalski startade i sin första match på över två månader och visade upp enorm spelglädje

Malmö FF:s U21 tog under gårdagen emot Syrianska FC inne på ett blåsigt Malmö Stadion. MFF ställde upp med en rutinerad startelva där nio av spelarna återfinns i A-lagstruppen och detta var något som syntes direkt i matchens inledning. MFF hade kontroll över matchen redan i minut ett och bortalaget fick inrikta sig på försvarsspel när det betydligt mer rutinerade hemmalaget började rulla boll.

– Det var en bra match för oss. Vi fick träna anfallsfotboll kan man säga. De försvarade sig bra efter sina förutsättningar får man säga. Deras tränare kom till mig och sa att när de hade sett vilket lag vi ställde på banan så blev de lite nervösa. Så deras utgång var att försvara sig och det gjorde de bra. Vi skapar många chanser där det ska vara mål. Men det var bra att träna lite crossfotboll och testa tålamodet när vi inte kunde komma fram, berättar Leif Enqvist som igår ansvarade för U21.

Sett till bollinnehavet i första halvekens kändes 1-0 lite i underkant. Vad sa ni inför den andra halvleken?
– Att vi skulle ha lite bättre bolltempo och att vi skulle byta sida oftare. Spela upp bollen på ena sidan för att avsluta på den andra. Sen att sticka in bollen mellan ytterback och innerback så att vi kom mer centralt i våra anfall. Det var spelarna själva som pratade igenom vad vi behövde ändra för att komma till mer avslut.
Ivo Pekalski fick starta, vad tyckte du om hans insats?
– Man såg på Ivo att han tyckte det var jättekul att få spela 75 minuter. Det var över två månader sen sist han startade så man såg att han tyckte det var kul. Det var även han som var en av dem som pratade mest i paus om vad vi skulle ändra i vårt spel.
Var där någon annan som du tyckte stack ut?
– David Löfquist var nog den som syntes mest. Han hade några fina passningar när han slog bollen direkt på ett tillslag. Vid vårt andra mål var det just det snabba bolltempot som gjorde att de inte hängde med.
MFF:s startuppställning:
Robin Olsen
Matias Concha
Jasmin Sudic (1 mål)
Filip Stenström
Pa Konate
Simon Kroon
Amin Nazari
Ivo Pekalski
David Löfquist
Erik Pärsson
Alexander Nilsson (1 mål)
Avbytare

Sixten Mohlin

Pawel Cibicki
Marcus Haglind Sangré
Egzon Sakiraca
Piotr Johansson (1 mål)