MFF:s U-lag informeras om doping och matchfixning

Publicerad 06 april 2017 i Nyheter

Tidigare i veckan anordnade Malmö FF en utbildning om matchfixning och doping för sina U17- och U19-lag.

Malmö FF tar ständigt ansvar och hyllar Fair Play. Därför får föreningens ungdomslag med jämna mellanrum utbildning i förebyggande syfte inom frågor likt dessa. Framförallt det sistnämnda med matchfixning är något som blivit väldigt aktuellt på senare år.

– Sådana här initiativ blir naturliga eftersom de ligger i linje med vår värdegrund. Där står det tydligt att vi följer regelboken både på och utanför plan och därför är det viktigt att våra ungdomar förstår vad det innebär, säger Mats Engqvist, ungdomsansvarig i Malmö FF.

I höstas var den förre allsvenska spelaren Anders Wikström på uppdrag av Svensk Elitfotboll i Malmö för att informera och utbilda klubbens A-lag kring matchfixning. Igår var det dags för Malmö FF:s ungdomslag att få samma utbildning.

Roland Larsson, tränare i MFF U19, tog del av materialet från i höstas och var den som höll i delen om matchfixning. Delen som berörde antidoping anordnades av Skåneidrotten. Spelarna fick en allmän genomgång om de regler som gäller och dessutom information om hur en dopingkontroll genomförs rent konkret.

– För ett par veckor sedan hade vi Jörgen Berggren, domaransvarig på Skånes fotbollsförbund, här för att presentera domarnas arbete. Samtliga av våra 15-åringar har även genomgått en domarutbildning. Det är givetvis viktigt för oss att värna om våra ungdomars samarbetsförmåga och respekt för andra, säger Mats Engqvist.

huvudpartners

officiella partners