MFF:s SLO föreläser på polisutbildning

Publicerad 19 december 2017 i Nyheter

Malmö FF:s SLO (Supporter Liaison Officer) Pierre Nordberg gästade vid två tillfällen i november polisens idrottsrelaterade utbildningar, ”Idrott Grund” och ”Supporterpolisutbildningen”, med syfte att informera och ge en inblick i sin yrkesroll.

Vad innebär SLO-rollen? Arbetar SLO:n för supportrarna eller för klubben, eller för bägge? Vad kan polisen förvänta sig av en SLO och vad förväntar sig SLO:n av polisen?

Det var några frågeställningar som lyftes i samband med Pierre Nordbergs besök på utbildningen för de poliser som i framtiden ska arbeta med olika typer av idrottsarrangemang.

– Det blev bra diskussioner som hjälper till att öka förståelsen för både SLO-rollen och polisernas arbete. Vi inom Malmö FF uppskattar den här typen av initiativ från polisen och det visar att de är intresserade av andras perspektiv, säger Pierre Nordberg.

FAKTA: SLO
En SLO (Supporter Liaison Officer) är en oberoende länk mellan klubben och supportrarna med syftet att skapa tätare samordning och dialog mellan parterna, både kring matcher och i den löpande verksamheten.

huvudpartners

officiella partners