MFF:s representant i Svenska supporterlaget blev Julia Fält

Publicerad 05 oktober 2011

För tredje året i rad har allsvenskans representanter i Svenska Supporterlaget utsetts. Svenska folket har röstat och 16 fotbollssupportrar är nu korade. För Malmö FF:s del blev det Julia Fält, som tävlade mot Tony Rosenquist, som drog det längsta strået.

Julia får en resa till Fotbollsgalan den 7:e november och ett stipendium på 10 000 kronor för sina goda supporterinsatser. MFF tackar för hennes insatser under året och gratulerar till priset.

– Det känns såklart bra, säger Julia Fält. Vi i MFF Support brukar prata om positiv supporterkultur och inte bara läktarkultur, eftersom det sträcker sig även utanför arenorna.

Svenska Supporterlaget är ett samarbete mellan föreningen Svensk Elitfotboll (SEF), fotbollens huvudsponsor Svenska Spel och samtliga allsvenska fotbollsklubbar med syfte att lyfta fram de positiva krafterna i supporterkulturen. I Svenska supporterlaget återfinns 16 supportrar, en för varje klubb och sammanlagt har cirka 35 000 röster lagts på supporterlaget.se under röstningsperioden.

– Klubbarna, fotbollsfansen och svenska folket har tillsammans röstat fram vilka de tycker är goda representanter för fotbollskulturen och det är fantastiskt kul att se att så många engagerar sig i att stå upp för en schysst supporterkultur, säger Tommy Theorin, generalsekreterare i föreningen Svensk Elitfotboll, SEF.

– Det är otroligt roligt att kunna lyfta fram goda exempel på fotbollssupportrar som brinner för sin sport och vill skapa en positiv läktarkultur ute på landets arenor, säger Johan Lindvall, Sponsringschef på Svenska Spel.

För mer information vänligen klicka här