MFF:are sköt Skåne till final i Distriktpojkcupen

Publicerad 18 juni 2008

Skåne besegrade Göteborg i den sista slutspelsmatchen och är därmed klara för final i Distrikspojkcupen för 16-åringar. Matchen slutade 5-2 efter fyra mål av Alex Nilsson från MFF:s juniorlag.

I Distriktspojkcupen för 16-åringar, även kallad Canal Pluscupen, möts ”landskapslag” från landets olika fotbollsdistrikt, först i ett gruppspel med sex grupper, sedan i ett slutspelsgruppspel med två grupper, och till slut i final. Skånes slutspelsgrupp har avspelats i Örebro de senaste dagarna och det gick riktigt bra sett med såväl skånska som malmöitiska ögon.

Skåne vann sin slutspelsgrupp genom att i tur och ordning besegra Norrbotten med 4-0, Örebro med 7-0 och så igår Göteborg med 5-2. Tre MFF:are har varit uttagna: Alex Nilsson, som spelar i juniorlaget, samt Oscar Lewicki och Georgios Papavramidis (målvakt) som spelar i P16. Glädjande nog har det även funnit MFF-målskyttar i alla tre matcherna: mot Norrbotten satte Alex Nilsson 1-0, mot Örebro gjorde Oscar Lewicki 2-0 och mot Göteborg släppte Alex Nilsson loss målkanonen ordentligt och gjorde fyra av Skånes fem mål!

Bra jobbat – och nu väntar final mot Småland. Den spelas i samband med Elitpojklägret i Halmstad tisdag 1 juli 19.00 på Sannarps IP.