MFF-Wikin – den himmelsblå encyklopedin

Publicerad 19 augusti 2013

För några år sedan skapades MFF-Wikin där förhoppningen var att himmelsblå skulle dela med sig av fakta, skrönor och andra historier. Tyvärr fick vi aldrig riktigt det genomslag som vi hoppats på men nu tar vi ett ny krafttag när vi lanserar MFF-Wikin 2.0!

– MFF-Wikin skapades för att vi upplever det som att det finns ett stort sug efter vår historia. Fakta, händelser, skrönor – allt sånt som rör det himmelsblå livet sedan 1910. För alla frågvisa fanns det inget bra ställe där all den här informationen var lättillgänglig, samtidigt vet vi att det finns en stor mängd kunskap bland alla blådårar där ute, säger Malmö FFs kommunikationschef, Per Welinder.

Tyvärr kom artikelskrivandet inte igång så som vi hade hoppats. För att Wikin ska bli attraktiv måste det finnas en viss mängd artiklar samtidigt hade vi inte resurser att själva sätta igång och skriva. Nu under våren hade vi tillgång till en praktikant, Johan Grönlund, som gav sig den på att fylla Wikin med artiklar och artikeluppslag. Förhoppningsvis har hans arbete gjort att vi nu fått tillräckligt med artiklar för att locka folk till att börja skriva själva. På sikt ska MFF-Wikin vara det ultimata MFF-uppslagsverket.

– Mina personliga ambitioner med Wiki-sidan är att den, förutom att vara underhållande och informerande, även skall kunna hjälpa till att aktivera supportrar som vill vara med och göra klubben starkare, men inte vet hur. Det kommer att finnas flera artiklar om supporterverksamheten och hur man genom att delta i olika evenemang kan bli en del av MFF-familjen, ha roligt, och även lära sig nya saker. Samtidigt kommer den förhoppningsvis att vara ett support-verktyg för kommunikationsavdelningen, där många av de frågor man har kring föreningens aktiviteter kommer att finnas besvarade, berättar Johan Grönlund.

Hur du kommer igång:

Du MFF-Wikin ligger uppe i vår huvudmeny under ”Ditt MFF” eller så klickar du här
Efter att du skapat ett konto kan du börja publicera och dela med dig av historier, statistik, läktarskrönor och annan rolig information.