Ny seger mot Elitettanlag

Publicerad 11 mars 2023 i Dam,Nyheter

Vinst i tre av fyra matcher mot Elitettanmotstånd efter dagens 3-1 vinst mot Trelleborgs FF. En klart godkänd insats trots många frånvarande, enligt huvudtränare Maxim Khalil.

Malin Gunnarsson stod för det tredje och sista målet mot TFF.

MÅLSKYTTAR

Malmö FF: Sarah Mellouk, Julia Welin, Malin Gunnarsson
Trelleborgs FF: Elina Lenir

LAGUPPSTÄLLNING

Linnéa Hagberg
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi, Agnes Mårtensson
Erica Persson Welin, Petronella Winblad, Sarah Mellouk
Julia Welin, Thelma Persson Welin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Emelie Borg, Madeleine Hejde, Cornelia Lindgren, Melina Skarström, Holly Persson

Maxim Khalil efter matchen:

– Vi gör en fin match mot ett bra Trelleborg som jag tror kommer hålla sig kvar i Elitettan, men jag skulle inte säga att detta är vår bästa match. Det märktes att vi inte var lika intensiva i presspelet, vi kommer från en hård vecka. Vi går in bra närkamperna och är fysiska, men vi har definitivt en nivå högre i oss som vi fick se mot Bromölla. Idag var vi inte riktigt i den höjden. Så det är starkt att kunna vinna matchen idag trots att vi saknar vissa spelare och har lite tunnare bänk.

– Tidigare matcher har jag fått se aggressivitet i försvarsspelet och pressen, den nivån var vi inte uppe i 100 procent idag. Däremot fick jag se prov på anfallsspelet och hur kliniska vi kan vara när vi väl kommer in i de ytorna vi vill vara i. Vi ser även i det höga possessionspelet att vi kan etablera bra tryck, så de detaljerna tycker jag sitter idag. 

– Nu har vi haft fyra matcher mot Elitettanmotstånd och det visar att vi definitivt är att räkna med i år. Tio mål framåt och fyra insläppta, i tre av fyra vinster. Det är starkt. Jag tycker vi är inne i en riktigt fin period och tar steg hela tiden. Så jag är väldigt nöjd med både resultat och prestation hittills. 

huvudpartners

officiella partners