MFF vill uppmuntra ungdomar att berätta

Publicerad 18 september 2013

Så många som möjligt av Malmös 10 000 gymnasieungdomar ska nås. Berättelser om deras vardag, rädslor, drömmar och förhoppningar ska samlas in, återberättas och publiceras i den nystartade portalen thetruestory.nu. En del av dessa kan komma att bli underlag till en pjäs om Malmö med samma namn; Malmö – The True Story. Nu engagerar sig Malmö FF för att fler ungdomar ska bidra med sina berättelser. Det gör man genom att skänka två signerade tröjor till två av alla de ungdomar som bidrar med sin berättelse. Dessutom delar MFF ut 100 biljetter till MFFs näst sista hemma match mot Brommapojkarna den 20 oktober till alla de 100 första som lämnar in en berättelse.

– Malmö som stad återspeglas i MFF. Våra lag består av ungdomar med olika bakgrunder. Det är vår styrka. Vi tycker dessutom det är viktigt att alla ungdomar blir sedda och lyssnade på. Därför stödjer vi detta initiativ, säger Per Nilsson VD för MFF.

Stiftelsen Framtidsgenerationen, tillsammans med Malmö Stadsteater, har tillsammans engagerat sig för ett öppnare och mer framåtblickade Malmö. Det gör man i ett unikt initiativ som ska uppmuntra ungdomar att våga berätta sin sanning om Malmö. Dessa berättelser ska sen samlas in, återberättas och publiceras i den nystartade portalen thetruestory.nu. En del av dessa kan sedan komma att bli underlag till en pjäs om Malmö med samma namn; Malmö – The True Story. Den har sedan premiär hösten 2014 och ska turnera i Malmös skolor.

För att uppmuntra fler ungdomar att dela med sig av sina upplevelser, känslor och tankar har nu MFF engagerat sig i initiativet. Det gör det genom skänka två signerade t-shirts till två av alla ungdomar som lämnar in sin berättelse under hösten.

– Vi är glada att MFF på det här sättet engagerar sig i Malmös ungdomar. De är en stor och viktig institution för hela Malmö. De visar dessutom dagligen på att det går att hantera möten som sker mellan ungdomar med olika bakgrund, säger Julia Brandelius, projektkoordinator för Framtidsgenerationen.