MFF vidare i MM

Publicerad 22 juli 2006

… men det krävdes ett 5-4-mål av Andreas Wihlborg i 89:e minuten för att slå fast den saken. I en jämn och målrik match var Leif Engqvist efteråt nöjd med sina J-adepter, för dagen förstärkta med en trio där två gjorde sin sista match i himmelsblått på ett tag.

Mål och målskyttar
0-1 4 min Mak Dzonlagic (straff)
1-1 11 min Ken Hansson
1-2 18 min Robin ”M” Nilsson
2-2 20 min Ken Hansson
2-3 39 min Guillermo Molins
2-4 70 min Andreas Wihlborg
3-4 75 min Magnus Wiktor (straff)
4-4 87 min Magnus Wiktor (straff)
5-4 89 min Andreas Wihlborg

Startelva, MFF:
Festim Bytyqi

Marcus Westerlund, Johan Nilsson Guiomar, Niklas Hansson, Mak Dzonlagic

Robin ”T” Nilsson
Philip Milenkovic, Andreas Wihlborg
Robin Andersson

Guillermo Molins, Robin ”M” Nilsson

Under andra halvlek gjordes följande byten: Mak Dzonlagic ut > André Jönsson in, Guillermo Molins ut > Rebaz Asaad in, Robin ”M” Nilsson ut > Leutrim Jassiqi in.

Publik: 125

– Vi får ju inte släppa en 4-2-ledning… men jag ville att alla skulle få spela och gjorde kanske några ”Argentina-byten”. Men jag tycker vi är bättre än dem sett över hela matchen, sade Leif Engqvist efter matchen.

En lite märklig match, får man väl säga, med fyra mål under första tjugo, fyra mål sista tjugo och ganska händelsefattigt däremellan. När topplaget i division III ställdes mot topplaget i Juniorallsvenskan – ej oväsentligen förstärkt med mittlåset Johan Nilsson Guiomar och Niklas Hansson samt Andreas Wihlborg – blev det en tät och jämn match, med en del skickliga prestationer men också en hel del misstag både framåt och bakåt från bägge lagen.
– Vi har gjort två tre matcher tidigare i år mot lag på den här nivån, bland annat spelade vi 0-0 mot Helsingborgs Södra. I våra bästa stunder kan vi klara dem, även om vi är lite tunna fysiskt. Men Limhamn är ett bra lag.

Klarast på plan lyste vänsterkantspringaren Andreas Wihlborg, vars energi, löpstyrka och spelsinne stod väl att känna igen från speltiden han fick i vårvinterns inventerande träningsmatcher. Två mål och en framspelning – fyran på en lurig frispark, femman ett frenetiskt genombrott från kanten och tillklipp med direktskott i mål – blev hans facit i sista matchen på ett slag i ljusblå tröja: från och med nu väntar Trelleborgs FF.
– Andreas var bra idag, jag tror mycket väl han kan ta en plats i TFF, sa Leif Engqvist, som också var särskilt nöjd med Niklas Hansson och målvakten Festim Bytyqi:
– Fastän han släpper in fyra mål gör Festim bra ifrån sig, på slutet gör han en fantastisk räddning. Där hade det kunnat bli fem lika och sedan straffar.
För Niklas Hansson var det också sista matchen i MFF på ett tag, dock första på hans nya hemmaplan: han och Joakim Persson är utlånade till IFK Malmö.

MFF har gjort bra ifrån sig i Malmömästerskapen de senaste åren, fyra raka finaler varav tre vunna. Nu väntar Mabi (som besegrade Balkan) i semifinal, och till dess hoppas Leif Enqvist på förstärkning från någon spelare från A-truppen.
– Tidigare har vi spelat MM med vårt U-lag, som vi inte har i år. Nu spelar vi med J-laget som är ett år yngre. De här matcherna är bra för dem, men kan nog vara bra för en del spelare i A-truppen också.

/Tobias Christoffersson