MFF-veteranerna föll i finalen

Publicerad 01 september 2008

FC Richelieu med idel gamla sovjetiska och ukrainska landslagsspelare blev till slut för svåra för MFF i finalen av den 35 plus-turnering som spelats i Malmö i helgen som men del av European Masters Game.
– Vi höll 0-0 till 84:e minuten. Jag är imponerad av vårt spel i finalen, säger MFF:s coach Håkan Pålsson.

MFF inledde söndagens spel med att enkelt besegra ukrainska FC Ilyichevec med 5-0 och var därmed klart för semifinal mot Bjärredskombinationen FC Elit. Även i den matchen blev det en klar himmelsblå seger: 4-2 efter 4-0-ledning. Så långt fyra segrar och en förlust för MFF, och i finalen väntade åter FC Richelieu, det ukrainska lag med idel gamla landslagsmän som imponerat stort i första mötet lagen emellan. Även i finalen var det ukrainarna som dominerade, men ett försvarsstarkt MFF förstärkt av Peter Jönsson vägrade ge vika.

– Vi blev tillbakatryckta men höll 0-0 fram till 84:e minuten, och jag är imponerad av vårt spel i finalen. Ukrainarna var fysiskt starka och samspelta på ett annat sätt, de kom hit efter att bland annat ha spelat en turnering för gamla landslag nyligen, säger MFF:s coach Håkan Pålsson.

Han hoppas nu på en fortsättning i någon form för MFF:s 35-pluslag; spelarna har haft roligt och är sugna, och ett kvitto på kvaliteten fick man av de överlägsna ukrainska finalmotståndarna Richelieu: en inbjudan till en uppvisningsmatch nästa år.

Söndagens resultat:
Gruppspelsmatch: MFF – FC Ilyichevec 5 – 0
Semifinal: MFF – FC Elit 4 – 2
Final: MFF – FC Richelieu 0 -1

MFF:s trupp:
Målvakter: Mikael Ericsson, Michael Egly. Försvarare: Jörgen Ohlsson, Christian Karlsson, Peter Jönsson, Per Ask, Anders Lewicki, Magnus Ekberg, Pierre Olsson. Mittfältare: Hans Mattisson, Stefan Svahn, Anders Palmer, Magnus Thysell, Roger Nilsson, Robert Prytz, Leif Engqvist. Anfallare: Lars Sörensen, Michael Hansson, Martin Nebrelius, Wilner Registre.
Lagledare: Håkan Pålsson, Patrik Jandelin.