MFF vann i Istanbul!

Publicerad 15 september 2005

Slutresultat 0-1 efter mål av Afonso i 70:e minuten – och MFF har skaffat sig ett finfint utgångsläge inför returen i Malmö om två veckor.

Här har hemsidan haft live-rapportering från matchen. För fakta och kommentarer (kommer såfortsom)- se matchreferatet.

93 min
Matchen är slut – MFF har vunnit!

90 min
Tre tilläggsminuter. I 91:a byter Behrang av Thomas Olsson. Besiktas pressar på, men envisas dessbättre med att slå höjdbollar inåt mitten – där det finns 5 backar och 4 mittfältare redo att nicka undan… Mattias Asper gör en storartad comeback i Istanbul med många fina ingrepp, till slut också ett räddat distansskott – som emellertid går till retur, som Beisiktas råmissar… puh.

83
Efter ledningsmålet har Afonso haft två heta chanser. Vid den första drog han en back och var fri med målvakten, som gjorde en enastående parad. Adnra läget serverades han av Bech. Jesper Bech har varit en injektion i matchen.

79 min
Raoul Kouakou byter av Glenn Holgersson, Joseph Elanga går ner på vänsterbacken och MFF spelar 5-4-1.

70 min
Jo, det är sant!!!! Jesper Bech bytte av Pode, och i en av hans första kontakter får han fram hörna till MFF. Elanga slår den och Afonso nickar in bollen otagbart! 1-0 MFF!

69 min
Besiktas pressar på furiöst med inlägg på inlägg på inlägg. Asper räddar mycket, Och publiken, som nyss syntes buande otåliga, har fått enormt liv och manar fram sitt lag starkt.

57 min
Mattias Asper har fått göra två bra räddningar på farliga lägen då Besiktas-anfallare kommit loss. Besiktas har inlett andra betydligt tuffare i närkampsspelet. MFF har bl a haft en frispark på mittplan efter vårdlöst sen ankomst i duell med Thomas Olsson. Glenn Holgersson misslyckat distansskott. Det ser ut att bli svettiga 35 återstående minuter – MFF slår ifrån sig en del nu.

50 min
Andra halvlek börjar i samma stil – stort turkiskt bollinnehav, några försök, men fortsatt god MFF-defensiv.

Halvtid
MFF gör en bra första halvlek, medan Besiktas knappast kan vara nöjt med sin… fast Besiktas tryckte på en del i slutminuterna och kom liksom lite närmare mål för varje anfall. Men inga klara målchanser ännu för hemmalaget. MFF spelar halvleken igenom klokt och taktiskt efter sin förmåga. Till saken kan höra att denna match för turkarna hamnar lite i skuggan av superderbyt mot Fenerbache på söndag – flera spelare, bland dem Ailton, sparas än så länge i kväll.

MFF:arna har uppträtt aggressivt och offervilligt – det syns klart att det finns en god portion heder med att spela för ikväll för de himmelsblå.

40 min
Halvchans Besiktas när en spelare håller på att rinna igenom, men Höiland är med och stör och Asper är ute och täcker och tar. MFF har ännu koll på läget, medan Besiktas åstadkommer lite i lågt tempo och kan så här långt knappast vara nöjda med sin match.

30 min
Vasst turkist distansskott, Asper räddar storartat till hörna, som blir resultatlös.

25 min
Den befarade turkiska anstormningen inledningsvis har inte orsakat MFF några större problem.
Ett par halvchanser, några frisparkar, inte mer. Nu verkar turkarna försöka locka upp MFF i banan lite, vilket de våra ännu inte går på. Jon-Inge Höiland är en av dem som börjat bäst, flera bra brytningar och uppspel.

10 min
MFF inleder klokt, Besiktas äger mycket boll men har inte skapat något ännu. MFF trycker ut turkarna mot kanterna och går inte bort sig. MFF tar inledningsvis inga onödiga löpningar – det är trots 25 grader varmt och fuktigt och 90 minuters match.
Upskattningsvis 20 000 på läktarna som sjunger fram sitt lag men också hyllade Asper innan matchen.

Hasse Mattisson spelar med ett bandage i nacken efter lite ont, men verkar kunna gå för fullt i alla fall.
– – – – – – – – – –
Tom Prahl matchar en 4-5-1-uppställning med bl a Pode på topp och vänsterflanken från sundsvallsmatchen.

Kort efter avspark 19.00 malmötid kommer första uppgifterna från Istanbul, sedan fyller hemsidan på efterhand under matchen.