Ungt MFF vände och vann mot Älmhults IF

Publicerad 25 februari 2023 i Dam,Nyheter

Femte försäsongsmatchen för i år och fem tjejer från F19-laget fick chansen. MFF fick en tuff första halvtimme mot Älmhults IF, men vände ett tidigt underläge till seger 4-1.

Cornelia Lindgren

Mål

Malmö FF: Julia Welin (36′), självmål (45′), Stella Malmros (67′, 82′)
Älmhults IF: Matilda Göransson (6′)

Laguppställning

Linnea Hagberg
Wilma Ceder, Lovisa Wifvesson, Beatrice Närhi, Agnes Mårtensson
Melina Skarström, Rebecka Holm, Sarah Mellouk,
Julia Welin, Holly Persson, Thelma Persson Welin

Ersättare: Linnea Svensson, Erica Persson Welin, Petronella Winblad, Alva Falk, Cornelia Lindgren, Stella Malmros, Olivia Johansson, Emelie Borg

Maxim Khalil efter matchen:

– Första halvtimmen är vi inte alls med, vi behövde steppa upp i alla bemärkelser. I halvtid går vi in och korrigerar vissa saker och betonar att vi inte kan gå in och ställa ut skorna. Älmhult var fysiska och aggressiva mot oss, och vi är slarviga. Så där ser jag inte alls i de principerna som vi har pratat om. Vi får en bra effekt efter halvtid och då totaldominerar vi, det blir en helt annan match. Vi hittar tillbaka till vårt spel och vår identitet. Så två helt skilda matcher i halvlekarna kan man säga. Som jag sa till tjejerna så var de första 30 minuterna något jag aldrig vill se igen, men jag tror ändå det var viktigt att vi fick den här första halvleken att lära ifrån.

– Denna matchen har vi vilat vissa spelare som varit hårt belastade. Vi hade med oss en stor bänk, däribland fem F19-tjejer, och alla fick många fina minuter. Dels för att avlasta, men även för att ge alla möjligheten att visa sig. F19-spelarna kliver in och tar för sig, löser rollerna på ett fint sätt, kommer in i spelsystemet och tar till sig hur vi vill spela väldigt fint. Stella Malmros (F19) visar sig bra i djupled och gör även två mål idag, så det är kul att se att de tar för sig.

huvudpartners

officiella partners