MFF Ungdom högst rankad i allsvenskan

Publicerad 11 februari 2016 i Nyheter

I Svensk Elitfotbolls (SEF) årliga certifiering av Sveriges ungdomsakademier får MFF Ungdom toppbetyg och rankas högst av de allsvenska klubbarna.

SEF:s representant Thomas Lyth ger MFF full pott i kategorierna ”Föreningens mål med ungdomsverksamheten”, ”Föreningens skolsamverkan” och ”Föreningens samarbete med andra föreningar”. Tillsammans med höga poäng för aktiva MFF-utbildade spelare runt om Sverige och Europa betyder det att MFF får fem stjärnor och placerar sig högst i rankingen av de allsvenska lagens akademier.

– Det stärker vårt varumärke och är ett bra verktyg för klubbarna att tänka till kring verksamheten. Sen är det kanske inte det som avgör om vi är nöjda eller missnöjda med vår verksamhet, säger Andreas Georgson, U17- och scoutingansvarig MFF Ungdom.

 – Det är precis som det vi säger till våra spelare. Bara de blir uttagna till ett landslag kan de inte slå sig till ro och känna att de är färdiga. Det kan vara farligt med kortsiktiga belöningar om man bara nöjer sig. Vi har en miljö på MFF Ungdom där vi tar för givet att vi ska ligga väldigt långt fram och jobbar mycket med att utveckla varandra och verksamheten. Det är en jäkligt rolig miljö att vara i.

MFF får se sig besegrade i rankingen av division 1-klubben Brommapojkarna vars breddverksamhet genererar höga poäng på antalet spelare i elitfotboll.

– De är jätteduktiga på talangutveckling och har en större bredd. Sen kan poängen för spelare i elitfotboll skilja sig åt lite från år till år. Noterbart är att vi fick besked om att så här hög utbildningsnivå och erfarenhet bland tränarna har SEF:s representant inte sett i någon annan klubb. Det var en fin klapp på axeln. Men vi slår oss inte till ro, säger Andreas Georgson.

Se certifieringen här.

huvudpartners

officiella partners