MFF Ungdom: Helgen som gick

Publicerad 15 februari 2010

Vädrets makter styr fortfarande en del över möjligheterna till bra träningsmatcher och förutsättningar för spel. I helgen var dock fyra av våra ungdomslag igång och spelade.

Våra två äldsta åldersgrupper, U19 och U17, var i Bröndby i lördags och avverkade två träningskamper. Trots visst snöande och kalla förhållande så lyckades matcherna genomföras på ett helt ok sätt.

Bröndby var något bättre i båda matcherna och vann rättvist. I U19-matchen hade motståndarna ett övertag i en timme och ledde då med 3-0. Sista halvtimmen lyfte MFF sig och spelade betydligt bättre och då producerade laget också sitt mål via ett fint anfall.
I den efterföljande U17-matchen var spelet under perioder ganska jämnt men även här gick Bröndby ifrån till en ledning, 2-0. MFF kämpade sig tillbaka och lyckades reducera på straff och mot slutet var laget nära att kvittera då bland annat en boll tog i ribban.

Bröndby IF U19 – Malmö FF U19 3-1 (2-0)
Målskytt: Nikola Petkovski.

Bröndby IF U17 – Malmö FF U17 2-1 (1-0)
Målskytt: Egzon Sekiraca (str.).

15-åringarna fortsätter sina förberedelser inför SM. Tyvärr tvingades vi ställa in lägret i Rostock i helgen pga vädret. Istället matchade laget hemma på plan 10 mot Limhamn Bunkeflo U17. Det såg långa stunder mycket bra ut och segern var överlägsen och rättvis. Ikväll, måndag, är det ny match då BK Olympic P16 kommer till plan 9.

IF Limhamn Bunkeflo U17 – Malmö FF U15 1-6 (0-2)
Målskyttar: Eric Undhammar 2, Silvester Pataki 2, Marcus Hortén och Flamur Tafilaj.

Vårt yngsta 11-mannalag har nu spelat en del matcher på stor plan och gjort det riktigt bra. I helgen stod Kvarnby IK U13 för motståndet och våra grabbar spelade mycket bra. Laget tog tidigt ledningen och in i andra halvlek hade vi stabila 3-0 med oss. Laget slog självklart inte av på takten utan fortsatte mala på i bra tempo fram till 8-0.

Malmö FF U12 – Kvarnby IK U13 8-0 (3-0)
Målskyttar: Zackarias Faour 7 och Samuel Adrian.