MFF U21 – Hammarby IF U21 2-1

Publicerad 06 oktober 2015 i U21-match

MFF:s U21 revanscherade sig efter den svidande förlusten uppe i Norrköping förra veckan genom att slå Hammarby IF med 2-1 hemma på Malmö Stadion på tisdagskvällen.

Startelvan:

Johansson-
Vindheim, Brorsson, Carvalho, Verngren-
Kroon, Svanberg, Hilmarsson, Sana-
Mehmeti, Cibicki

Det var en chansfattig första halvlek där MFF var det bollförande laget men hade svårt att komma till några 100 procentiga lägen och just därför gick lagen till halvtidsvila med 0-0 på resultattavlan.

Malmö FF kom in till den andra halvleken med samma startelva som startade matchen. I den 64.e matchminuten tog MFF ledningen. Efter fint förarbete av Pawel Cibicki kunde Agon Mehmeti peta in bollen ifrån nära håll.

Lyckan varade dock inte länge. Tre minuter senare kunde Hammarby IF kvittera, något enkelt, på en hörna.

Malmö FF satsade full fart framåt i matchens slutskede och Olof Persson beordrade fler spelare att gå upp i banan för att medverka i anfallsspelet.

– Där och då var det lite: vill vi vara med och slåss om gruppsegern så måste vi gå för segern, säger Olof Persson.

Vindheim var nära att fixa fram en straff till MFF men domaren friade.

Istället kunde Pawel Cibicki sätta punkt på tillställningen när han i den 87:e minuten nickade in 2-1. Assist: Petar Petrovic.

– Överlag är jag nöjd med insatsen, inte minst med tanke på de vädret och den hårda vinden som ställde till det en del. Vi hade en ambition att spela hela tiden och fick betalt för det i den andra halvleken när Hammarby inte orkade stå emot och vi skapade en hel del lägen. I en perfekt värld hade vi gjort något mer mål, säger Olof Persson.

Vad säger du om Alex Hilmarsson?
– Han gör det så bra som man kan förvänta sig efter att han fått träna en dag med laget och spelar i en match med helt nya lagkamrater, dessutom i en något ovan roll. Sen vad dagens prestation mynnar ut till vet man aldrig.

Är där någon annan spelare som du vill lyfta fram?
– Jag tycker att Tobias Sana gör en bra match. Även fast det inte hela tiden stämde fortsatte han ändå att försöka och därför får han ett extra plus i min bok. Annars vill jag även lyfta fram Mattias Svanberg som spelade väldigt piggt på det centrala mittfältet. Han är ofta iväg med landslaget vilket gör att han missar en del av våra U21-matcher vilket är lite synd för att han gör alltid väldigt bra insatser när han är med och spelar, avslutar Olof Persson.

huvudpartners

officiella partners