MFF till semifinal efter förlängning

Publicerad 14 mars 2022 i Herr,Nyheter

En iskall Veljko Birmancevic avgjorde kvartsfinalen med 3-2 på straff under förlängningen.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark inför ett fullsatt Malmö IP.

21′ Malik Abubakari hittar fram till en framrusande Sebastian Nanasi med en fin passning men en AIK-försvarare hinner slänga sig framför och täcka ut bollen.

35′ Mitt i en bra spelmässig period för MFF testar Nanasi ett långskott som inte är många decimeter från att sitta i högra krysset.

36′ Sebastian Nanasi kommer till ännu ett avslut men Nordfeldt i AIK-målet hinner ner och blockerar det låga skottet.

51′ Nabil Bahoui utnyttjar AIK:s första riktiga målchans och gör 1-0.

57′ MÅL! Sebastian Nanasi får äntligen utdelning när han prickar in bollen på hörna.

72′ MÅL! Efter en trasslig situation i samband med en frispark från Erdal Rakip lyckas Niklas Moisander peta in bollen i mål.

75′ AIK tar sig fram på vänsterkanten och kvitterar trots stort spelövertag för MFF.

99′ Peña skjuter ett skott som är på väg mot vänstra krysset men en AIK-spelare lyckas få huvudet på bollen och styr undan med minsta marginal.

100′ Peña tappar boll och AIK får friläge men mittfältaren tar jobbet hem och lyckas snubbla sig över bollen i absolut sista stund.

104′ MÅL! MFF får straff efter en handssituation och Veljko Birmancevic placerar kyligt in bollen i mål.

119′ Veljko Birmancevic träffar stolpen med ett skott från distans.

MILOS MILOJEVIC EFTER MATCHEN

– Det här var första matchen i år som kändes som en riktig allsvensk match. Vi börjar med för mycket respekt för motståndarna. De sätter en bra press och vi måste slå långa bollar på deras mittbackar.

– Vi har sen en period som är bra och kan sätta tryck. Det är kanske inga 100-procentiga målchanser men vi har bra positioner i sista tredjedelen. Men vi tar inte så bra beslut och när vi har tryck på dem måste vi få ett mål. Vi kommer in i andra halvlek och dikterar spelet, men får en kontring som vi inte reagerar bra på och de gör mål. Jag är jättenöjd med våra två mål på fasta situationer. Vi har också kvaliteter där.

– Vi är jättenöjda med att vi avancerar. Från imorgon ska vi tänka på matchen på Tele2 och att vi ska slå Djurgården.